Családi kötelék és politikai viharok

A válás a modern társadalomban sajnálatosan gyakori jelenség, amely nem kíméli a hírességeket és politikusokat sem. A szülőknek, különösen ha a nyilvánosság szeme előtt élnek, kiemelten fontos, hogy a gyerekeiket megóvják a felesleges szenvedéstől.

A válás napjainkban szinte elkerülhetetlen része a felnőtt életnek, és ez alól a hírességek, valamint a politikai szereplők sem kivételek. A szülői felelősség különösen nagy, ha a kapcsolatban gyerekek is érintettek, hiszen nekik kell a legkevesebb fájdalmat és törést elszenvedniük a válás során. Magyar Péter és Varga Judit esetében a média nem zargatta a gyerekeket, de a szülők nyilvános vitái révén a nyilvánosság mégis betekintést nyerhetett abba, milyen nehézségeken mentek keresztül az elmúlt években.

A politikai életben gyakoriak a túlzó és súlyos támadások, amelyek már így is sok sebet ejtettek, és valószínűleg a jövőben is lesznek feszültségek Magyar Péter és Varga Judit között. Azonban a tény, hogy gyermekeik továbbra is összekötő kapocs maradnak számukra, reményt adhat arra, hogy felismerik, mi az, ami valóban számít az életben, és hogy a politikai ambíciók vagy kampányfogások ezt nem változtathatják meg.

Magyar Péter, aki korábban heti váltásban nevelte három közös fiát Varga Judittal, válásuk után most már csak hétvégente találkozik velük az országjárás miatt. Hétköznapokon leginkább telefonon tartja a kapcsolatot a gyerekekkel. „Alaphelyzetben szinte minden nap találkozom a gyerekekkel, ám az országjárás óta csak hétvégente van erre lehetőség. Ám ilyenkor igyekszem minél több időt velük tölteni” – nyilatkozta Magyar Péter a Blikknek.

Varga Judit és Magyar Péter közötti kommunikáció a viharos kapcsolatuk után mára kizárólag a gyerekekre koncentrálódik, és a beszélgetéseik során a három fiú átadását szervezik meg. A korábbi kapcsolatukat illető nézeteltérésük dacára tartják magukat ahhoz a megállapodáshoz, amelyet a váláskor kötöttek a gyerekfelügyeletről.

Magyar Péter elmondása szerint nem beszélget politikáról a gyerekeivel. A két kisebbik fiú még túl fiatal ahhoz, hogy a politika szóba kerüljön, inkább a hétköznapi történésekről, a focimeccsekről esik szó. A legnagyobb fiával pedig, bár érinthetnének komolyabb témákat, úgy érzi, hogy jelenleg nem állnak egy politikai táborban, de reméli, hogy néhány év múlva legkésőbb megtalálják a közös hangot. Szerinte mindent, amit a politikában tesz, azt érte is teszi.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke, hangsúlyozta, hogy a június 9-ei választásokig igyekszik bejárni az egész országot, de csak a választások eredményétől függ, beülne-e képviselőnek az Európai Parlamentbe. A pártban még nem döntöttek erről a kérdésről, korábban ugyanerről azt mondta, hogy bár ő a párt listavezetője, nem lenne EP-képviselő, mert szerinte „itthon van teendője”.

A politikai színtéren Fricz Tamás politológus új harcmodort ajánl a kormánypártoknak Magyar Péter ellen. A Magyar Nemzetben megjelent cikkében azt javasolja, hogy a kormánypárti propagandának azt kellene hangsúlyoznia, hogy Magyar Péter áruló lett, és külföldről, pénzzel irányítják, mert a közvélemény ezt hazaárulásnak tekinti, amit a magyarok mindig is megvetettek. Fricz szerint a kormánynak és a kormánypártoknak a jövőben még határozottabban, nyíltabban kellene a nemzeti érdekeket képviselniük, például az Egészségügyi Világszervezet (WHO) járványügyi tervei ellen.

A Metropol szerint Magyar Péter gazdasági vezetője és titkárságvezetője, Sájer Mária Judit négy évet ült fegyházban, és csak nemrég szabadult ki onnan. Sájer Mária Judit – aki a Metropol szerint nemcsak Magyar Péter gazdasági vezetője és titkárságvezetője, hanem a barátnőjének édesanyja is – egy bűnszervezet tagjaként elkövetett csalás miatt került börtönbe. Magyar Péter a vádak kapcsán Facebook-posztban reagált, ahol kijelentette, hogy Sájer Mária Judit semmilyen pozícióval nem rendelkezik a TISZA Pártban, és feljelentést tesznek, valamint kártérítési pert indítanak a cikk miatt.

Demszky Gábor, Budapest volt főpolgármestere, Magyar Péter színrelépését és népszerűségének gyors növekedését a politikai rendszer megújulásának jelének tekinti. Szerinte a magyar polgárok azt várták, hogy jöjjön végre valaki, aki túllép a kétpólusú rend őrületén, és ezért Magyar Péter elfogadható számára. Demszky a polgári értékek, mint a szolidaritás, a jogtisztelet, a magántulajdon és az egyéni szabadság védelmét emelte ki, mint amelyek a magyar demokrácia fundamentumát képezhetik.