NAV kutyavásárt hirdet

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) keresőmunkára alkalmas kutyák vásárlására hívja fel a kutyatulajdonosok figyelmét. A jelentkezési határidő szeptember 1.

A NAV a 10 és 36 hónap közötti, kifogástalan egészségi állapotú kutyákra vár előzetes ajánlatokat. A gazdáknak a navkutyabeszerzes@nav.gov.hu e-mail-címre kell elküldeniük ajánlatukat. A kutyáknak rendelkezniük kell oltási könyvvel vagy útlevéllel, valamint mikrochippel. A keresőkutya-kiképzésre alkalmasnak talált ebek 21 napos próbaidőn vesznek részt.

Az ajánlatoknak tartalmazniuk kell a kutya hívónevét, fajtáját, ivarát és vételárát is. A hivatal ezen információk alapján lép kapcsolatba azokkal, akiktől konkrét ajánlatot kér. A gazdáknak meg kell adniuk e-mail-címüket, adataikat, és jelezniük kell, hogy magánszemélyként vagy gazdálkodó szervezetként, például egyéni vállalkozóként vagy kft.-ként kívánják-e értékesíteni a kutyát.

A sikeres keresőkutya-jelöltek kiválasztásának egyik alapvető feltétele, hogy a kutyatulajdonos rendelkezzen az élelmiszerlánc-felügyeleti információs rendszer adatbázisában szereplő FELIR-azonosítóval. A részletes feltételek a NAV hivatalos weboldalán érhetők el, erre a linkre kattintva.