Koronavírus az olimpián és füst a párizsi reptéren

Egyre több úszó és edző visel maszkot a párizsi olimpia úszóversenyein, miután több sportolóról is kiderült, hogy koronavírussal fertőzöttek, miközben a Charles de Gaulle reptéren tűz ütött ki egy buszon.

A La Défense Arénában zajló úszóversenyek helyszínén a sportolók között terjed a koronavírus, ami miatt egyre többen hordják a maszkot. A párizsi olimpián nincs Covid-protokoll, így a fertőzött sportolók is részt vehetnek a versenyeken. Adam Peaty, a britek olimpiai bajnoka ezüstérmet szerzett, majd kiderült róla, hogy koronavírussal versenyzett. Az ausztrál Lani Pallister visszalépett a versenytől a vírus miatt, de célja, hogy időben felépüljön a csütörtöki 4x200 méteres gyorsúszó váltóban való részvételre. Az amerikai úszók, David Johnston és Luke Whitlock szintén pozitív tesztet produkáltak, és a szállodába költöztek át. Az amerikai csapat szóvivője, Jake Grosser szerint az úszók számára nem kötelező a maszkviselés vagy a tesztelés. A román Vlad Stancu is visszalépett a versenytől, és a romániai edzők is maszkot viselnek. Több nemzet, köztük Nagy-Britannia, Hollandia, Ausztrália és Németország szakmai stábja is maszkban jelent meg a lelátón.

Párizsban a Charles de Gaulle reptéren szerda délután sűrű fekete füstöt észleltek. A reptér 2F termináljánál egy busz kapott lángra, ami nagy figyelmet kapott a közösségi médiában. A reptér üzemeltetői megerősítették az esetet, és közölték, hogy a tüzet eloltották, az utasok biztonságban vannak, és sérültek nincsenek. A tűz okát egyelőre nem ismerték meg, de a városban az olimpia kezdete óta több szabotázsakció is történt.