Woody Allen új darabjának világpremierje Budapesten

Október 4-én a Belvárosi Színház ad otthont Woody Allen új darabjának, a Brooklyni Mesének világpremierjének. A produkciót jegyző Orlai Produkciós Iroda közleményéből kiderül, hogy nem volt egyszerű feladat megszerezni a darab exkluzív jogait.

A járvány alatti lezárások idején Woody Allen otthonában kezdett el dolgozni az új darabon, melynek középpontjában az emberi kicsinység és nagyság kérdései állnak. A művészet képes-e jobbá tenni az embert, és helyes irányba terelheti-e a bűnösöket valami, ami tökéletes – ezeket a témákat boncolgatja a darab.

A történet egy gengszterről és családjáról, valamint egy lopott Raffaello-festményről szól, amelyet egész Európa keres. A vígjátékban Woody Allen a rá jellemző emberismerettel és humorral mutatja be az emberi természetet. A darabban felbukkan egy dörzsölt orgazda is, és a kép hamarosan ott díszeleg a maffiafőnök szobájának falán.

A színdarab főbb szerepeit Mészáros Máté, Járó Zsuzsa, Cseh Judit, Schruff Milán, László Lili, Bíró Panna Dominika, Rohonyi Barnabás, Dékány Barnabás, Mészáros Martin és Ficzere Béla keltik életre. A rendező Szabó Máté, aki korábban a Férjek és feleségek című Woody Allen-produkcióval már bizonyította, hogy kiválóan érti a rendező fanyar humorát. A magyar szöveget Zöldi Gergelynek köszönhetjük, a díszletet Khell Csörsz, a jelmezt pedig Szakács Györgyi tervezte.

A darab világpremierje egyben nagy büszkeség a magyar színházi élet számára, hiszen a magyar közönség lesz az első a világon, amely láthatja a Brooklyni Mesét.