Azahriah: Magyarország legértékesebb sztárja

A Forbes friss celeblistájának köszönhetően Azahriah, azaz Baukó Attila lett Magyarország legbefolyásosabb híressége. A lista nyilvánosságra kerülése óta sokan reagáltak a helyezésekre, köztük maga Azahriah és Geszti Péter is.

Azahriah három év alatt söpört végig a hazai zenei életen, és most az ország legbefolyásosabb hírességeként tündököl. A Forbes listáján 22 helyet ugrott előre a tavalyihoz képest, ezzel az első helyet szerezve meg, Sebestyén Balázst és Majkát is maga mögé utasítva. Az énekes saját szabályai szerint játszik, nem követi, hanem diktálja a trendeket, és a menedzsmentje is támogatja ebben.

Azahriah nemzetközi youtuberek figyelmét is felkeltette, és több teltházas koncertet adott, köztük háromszor a Puskás Arénában. A Forbes listáját nem csupán egy 25 fős szakmai zsűri állítja össze, hanem reprezentatív kutatások és adatbázisok is hozzájárulnak az objektív rangsoroláshoz. A legértékesebb magyar celebeket üzleti és márkaérték alapján rangsorolják, figyelembe véve a pénzteremtő képességet is.

Azahriah karrierjét Paul Streetként kezdte, ahol közéleti témákban fogalmazott meg véleményeket. Zenész és koncertszervezők szerint a zenei sokszínűség és a közösségi média maximális kiaknázása hozta meg számára a sikert. A szakértők úgy vélik, hogy a nemzetközi siker lehet a következő lépcsőfok számára.

Az énekes az RTL interjújában elmondta, hogy bár sok emberre számíthat, a sikert egyedül kell feldolgoznia, és szeretné, ha a zenéi felé irányulna a rajongás. Azahriah a Forbes listájának nyilvánosságra kerülése után az X-en reagált, hangsúlyozva, hogy nem szeretné magát celebként látni, és örül, ha hatással van sok emberre.

Geszti Péter, aki a listán a kilencedik helyet szerezte meg, humorosan reagált a helyezésére, és Instagram-bejegyzésében a celebség veszélyeire is utalt.

A Forbes listájának első öt helyezettje a következő:

  1. Azahriah (23.)
  2. Sebestyén Balázs (2.)
  3. Majka (1.)
  4. Valmar (13.)
  5. Ördög Nóra (4.)

Azahriah, aki még mindig csak huszonkét éves, a leghallgatottabb magyar előadó a Spotifyon, és akár ötvenmilliót is elkérnek egy koncertjéért. Tisza-kollekcióját pillanatok alatt kapkodták el a boltban, mozifilm forog róla, és persze mindenki kívülről fújja a történelmi Puskás-triplázását majdnem 140 ezer látogatóval. Hol csodagyereknek, hol botrányhősnek adják el, politikai megnyilvánulásai pedig hosszas tökölés után a kormánypárti oldalakat és véleményvezéreket is elkezdték inspirálni.

A Forbes listájának további helyezettjei között új nevek is felbukkantak, mint Krausz Gábor vagy Jákób Zoltán, és olyan újrázók, mint Borbás Marcsi és D. Tóth Kriszta. A listára felkerült még Kajdi Csaba 'Cyla', Till Attila, Lékai-Kiss Ramóna, Fürdős Zé, Liptai Claudia, Kasza Tibi, Rácz Jenő, T. Danny, Csobot Adél, Tóth Andi, Hosszú Katinka, Rubint Réka, Szabó Zsófi, Lilu, Marsalkó Dávid, Fluor Tomi és ByeAlex.