Megtalálhatták a 24 éve eltűnt Till Tamás holttestét

24 éve eltűnt Till Tamás ügyében új fejlemények láttak napvilágot, miután egy bajai tanyán egy gyermek csontvázát találták meg. Az akkor 11 éves kisfiú eltűnése óta rejtély maradt, de most esély nyílhat a megoldásra.

Till Tamás 2000. május 28-án tűnt el Baján, amikor biciklivel indult el a közeli vadasparkba, de sosem érkezett meg céljához. A rendőrség éveken át nem tudott áttörést elérni az ügyben, de most egy bajai tanyán talált csontváz felveti a lehetőségét, hogy a kisfiú maradványaira bukkantak. Az ORFK Budapesten 2024. augusztus 1-jén tartott sajtótájékoztatót, ahol az eltűnt gyermek ügyével kapcsolatos új fejleményekről számoltak be.

A család sosem adta fel a reményt, hogy megtalálják Tamást. Tillné Vörös Katalin és Till Mátyás, a fiú szülei, tavaly még fájdalommal és dühvel vegyes érzelmekkel nyilatkoztak a fiúk ügyéről. Egy helyi férfi korábban azt állította, hogy ő ölte meg Till Tamást, de vallomását később visszavonta, és mivel a holttestet sem találták meg, nem volt elegendő bizonyíték ellene.

Az Index információi szerint a biciklivel közlekedő kisfiút a Bácsbokod felé vezető úton, a köztemető közelében elgázolhatta egy férfi a személyautójával. A gyerek az ütközés következtében életét veszthette, és a férfi, aki elütötte, egy közeli iparterületen építkezett, és a ház alapozása során tüntette el a fiú holttestét. Az érintett ingatlan új tulajdonoshoz került, és a ház felújítása közben találtak rá a csontvázra. A férfi már nem él, de az özvegye megerősítette a híreket, miszerint az áldozatot befalazták az épületbe.

A Blikk információi szerint az édesapa, Till Tamás édesapja, aki a fejleményekkel kapcsolatban annyit mondott, hogy amíg nem bizonyosodik be 100%-ig, hogy fia holtteste került elő, nem kívánnak nyilatkozni. Az apuka így fogalmazott: "Várjuk mi is az eredményt."

A rendőrség további információkat egyelőre nem közölt, de a család és a közvélemény egyaránt izgatottan várja a vizsgálatok eredményét, amelyek remélhetőleg pontot tehetnek a két évtizedes rejtély végére.