Az RTL.hu átalakul: online magazinná válik

Az RTL.hu weboldal jelentős átalakuláson megy keresztül, a jelenlegi híroldali működés helyett online magazinként fog tovább működni, az RTL lineáris és streaming-portfólióját támogató szórakoztató videókra és magazin-jellegű tartalmakra épülve.

Az RTL Magyarország 2021 év végén alakította át az RTL.hu-t videós hírportállá, de a telített hazai online hírpiacon, a globális szereplők, többnyire ingyenes videós tartalmai által dominált médiatérben és a videós hírfogyasztási szokások változása miatt nem bizonyult hosszútávon fenntarthatónak a működtetése. A megújult RTL.hu videótartalmai egy összehangolt marketing- és tartalmi stratégia mentén fogják támogatni a nézők és előfizetők elérését a digitális térben.

A sporttartalmak is nagyobb hangsúlyt kapnak majd az oldalon, így az UEFA Bajnokok Ligájához és az Európa Liga meccseihez kapcsolódó shortform videós tartalmak is helyet kapnak. A hírszolgáltatás továbbra is jelen lesz, a Híradó és az aktuális műsorok, mint a Fókusz vagy a Reggeli tartalmai szerkesztett formában kerülnek fel az oldalra.

Az RTL emellett új, innovatív online hirdetési lehetőségeket fejleszt kereskedelmi ügyfelei számára, az infotainment és szórakoztató videós tartalmak erősítésével egyidőben. Bordás Gábor, az RTL.hu főszerkesztője átmenetileg még pozíciójában marad, de az átállás után munkaviszonya közös megegyezéssel megszűnik. Az újonnan létrejövő online videós szerkesztőség a marketing-kommunikációs igazgatóság részeként Baráth Péter marketing kommunikációs igazgató vezetésével dolgozik majd.

Az RTL.hu új formáját ősszel kapja, de a működése addig sem áll le. A Telex információi szerint a főszerkesztőn kívül a portál szerkesztőségének jelentős részétől is megválnak. Az ügyre rálátó források szerint az újságírók munka nélkül maradnak, de arról, hogy ez hány embert érint, és hogy elbocsátásokról vagy átcsoportosításról lesz-e szó, egyelőre nincs információ.