Kós Hubert és Telegdy Ádám a középdöntőben, Kapás Boglárka is továbbjutott

Kós Hubert és Telegdy Ádám sikeresen bejutottak a 200 méter hát középdöntőjébe a párizsi olimpia úszóversenyein, míg Kapás Boglárka a 200 méter pillangón biztosította helyét a következő fordulóban.

Kós Hubert, a szám világbajnoka, a negyedik előfutamban taktikusan úszott, az utolsó ötven méteren pedig feljött a harmadik helyre. Eredetileg egy brit úszó előzte meg, de Luke Greenbank kizárása miatt Kós a második helyre lépett elő, így 1:57,01-es idejével összesítésben a negyedik legjobb lett. Telegdy Ádám 1:57,98-cal hatodik helyen ért célba a futamban, ami éppen elég volt a továbbjutáshoz, összesítésben a 16. helyen végzett, részben Greenbank kizárásának köszönhetően. A középdöntőt szerda este 21:47-kor rendezik.

Kós a vegyes zónában elmondta, hogy az előfutamban szándékosan úszott visszafogottabban az első száz méteren, majd a második száz méteren erőteljesebben hajtott, mivel az olimpián az idő nem számít, csak a továbbjutás. Telegdy Ádám meglepődött a helyezésén, mivel jobbnak érezte az úszását, és hozzátette, hogy a döntőhöz 1:55-tel kezdődő időre lenne szükség.

Kapás Boglárka, aki az elmúlt napokban kisebb betegséggel küzdött, 2:09.28-as időeredménnyel jutott tovább a 200 méter pillangó középdöntőjébe, amelyet szerda este 20:45-kor rendeznek. Kapás a futam után elmondta, hogy hálás minden úszásért, és hogy a fő cél az volt, hogy ő és párja, Telegdy Ádám is úszhassanak még egyet délután.

A párizsi olimpia magyar érdekeltség szempontjából eddigi legfontosabb estéje következik. Ha minden jól alakul, három magyar olimpiai éremnek is örülhetünk szerda este. Milák Kristóf a legjobb idővel jutott be 200 méter pillangón a fináléba, és szerda este megvédheti címét, ahol minden bizonnyal hatalmas csatában kerül sor a francia szupersztár Léon Marchand-nal való összecsapásra.

Az esti úszóprogramban Németh Nándor is érdekelt lesz, ő a 100 méter gyors döntőjében ugrik medencébe, és akár az éremszerzés is összejöhet sprinterünk számára, mivel harmadik legjobb idővel jutott be a fináléba. A két magyar döntősön kívül elődöntőt úszik szerda este Telegdy Ádám és Kós Hubert – utóbbit a szám favoritjának tartják, valamint 2019 világbajnoka, Kapás Boglárka 200 méter pillangón juthat döntőbe.

Az uszodán kívül fontos feladat vár férfi kardozóinkra, mivel a Szilágyi Áron, Rabb Krisztián, Gémesi Csanád, Szatmári András összetételű négyes olimpiai döntőt vív Dél-Korea ellen. A magyar férfi kardcsapat az elődöntőben elképesztő izgalmak közepette, 45:43-ra győzte le Iránt, így az már biztos, hogy érmet szerez Párizsban. Már csak az a kérdés: arany- vagy ezüstéremmel bővül a magyar küldöttség éremkollekciója.

A SZERDA ESTE MAGYAR ÉRDEKELTÉSGŰ PROGRAMJA:

Úszás: 

  • 20.37 200 méter férfi pillangó, döntő (Milák Kristóf)
  • 20.45 200 méter női pillangó, elődöntő (Kapás Boglárka)
  • 21.47 200 méter férfi hát, elődöntő (Kós Hubert, Telegdy Ádám)
  • 22.39 100 méter férfi gyors, döntő (Németh Nándor)

Vívás: 

  • 20.30 Férfi kardcsapat, döntő, MAGYARORSZÁG–Dél-Korea

Böngéssze az Index olimpiai mellékletét a pontos menetrendért, éremtábláért, friss hírekért, illetve a magyar érdekeltségű versenyszámokért.