A magyar férfi kardcsapat döntőbe jutott a párizsi olimpián

A magyar férfi kardválogatott legyőzte Iránt az elődöntőben, és így bejutott a párizsi olimpia döntőjébe, ahol Dél-Koreával csapnak majd össze az aranyéremért. A csapat, amely korábban világbajnok volt, az olaszokat 45-38-ra győzte le a negyeddöntőben, majd a folytatásban Rabb Krisztián és Szilágyi Áron remek teljesítményének köszönhetően 45-43-ra verték meg Iránt.

A magyar férfi kardcsapat, amely 1988 óta először jutott be az olimpiai döntőbe, az esti órákban méri össze tudását a dél-koreai válogatottal. Gémesi Csanád a csapat egyik meghatározó tagjaként kijelentette, hogy nem távozik Párizsból érem nélkül. A csapat tagjai, akik egyéni csalódásokat követően is kitűnő csapatmunkát végeztek, magabiztosan várták az Irán elleni összecsapást.

Rabb Krisztián szenzációs vívással járult hozzá a csapat sikeréhez, hat találatot érve el az elődöntőben. A döntőbe jutás után Szilágyi Áron is bizakodó volt, állítása szerint a sérülése nem zavarja a teljesítményét. A magyar csapat a döntőben a címvédő Dél-Koreával mérkőzik meg, a mérkőzés 20:30-kor kezdődik.