Az Arsenal győzelmével fokozódik a nyomás a Manchester Cityn

Az Arsenal fontos győzelmet aratott a Tottenham ellen a Premier League 35. fordulójában, ezzel növelve a nyomást a címvédő Manchester City csapatán.

Az Arsenal 3–2-es sikert ért el a Tottenham otthonában, így a Manchester City, amely egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, egy ponttal van lemaradva a jobb gólkülönbséggel rendelkező Arsenal mögött. A mérkőzésen Pierre-Emile Höjbjerg öngóljával az Arsenal szerzett vezetést, majd Bukayo Saka növelte az előnyt, míg a félidő végén Kai Havertz is betalált, ezzel 0–3-ra módosítva az eredményt. A Tottenham Cristian Romero és Szon Hung Min találataival szépített, de további gól már nem született, így az Arsenal megtartotta előnyét a rangadón.

Bukayo Saka ezzel a szezonnal Ian Wright óta az első angol játékos lett az Arsenalban, aki elérte a 15 gólos határt a Premier League-ben, és ugyancsak ő az első, aki egy szezonban mindkét derbin gólt szerzett a Tottenham ellen. Az Arsenal sorozatban a negyedszerre verte meg londoni riválisát.

A címvédő Manchester City valamivel később 2-0-ra nyert a bennmaradásért harcoló Nottingham Forest ellen. Josep Guardiola csapata a 19 forduló óta veretlen a Premier League-ben.

A másik vasárnapi mérkőzésen a Bournemouth 3–0-ra győzött a Brighton ellen, ezzel pontszámban utolérve a kevesebb mérkőzést játszó Chelsea-t a kilencedik helyen.

A Premier League 35. fordulójának további eredményei között szerepel a Bournemouth és a Brighton összecsapása, amely 3–0-s Bournemouth győzelemmel zárult. A forduló további mérkőzése a Nottingham és a Manchester City közötti találkozó.

Az élmezőny jelenlegi állása szerint az Arsenal vezet 80 ponttal, míg a Manchester City a második 76 ponttal, de kevesebb mérkőzéssel. A harmadik helyen a Liverpool áll 75 ponttal, míg az Aston Villa és a Tottenham következik.