Kutya okozott fennakadást a Giro d'Italia versenyen

Komoly fejfájást okozott a Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny tizedik szakaszában egy pályára tévedő kutya.

Az eset során nem derült ki, hogy hogyan került a kutya a versenypályára, de a felvételek alapján nyilvánvaló volt, hogy a versenyzőknek komoly nehézséget okozott az állat és saját maguk biztonságának megőrzése. A kutya végül nem kerülte el az ütközést, annak ellenére, hogy igyekezett kitérni a kerékpárosok elől.

A tizedik szakaszt a francia Valentin Paret-Peintre nyerte meg, míg Valter Attila a 35. helyen ért célba. Az összetett versenyben továbbra is a szlovén Tadej Pogacar vezet, aki megőrizte jelentős, 2:40 perces előnyét a kolumbiai Daniel Martínezzel szemben. Valter Attila az összetettben a 34. helyen áll.

A Giro d'Italia 10. szakaszának végeredménye a következőképpen alakult: Valentin Paret-Peintre (francia, Decathlon-AG2R-La Mondiale Team) érkezett meg elsőként, Romain Bardet (francia, dsm-firmenich – PostNL) 29 másodperces hátránnyal a második, míg Jan Tratnik (szlovén, Team Visma – Lease a Bike) 1:01 perces hátránnyal a harmadik helyen zárt. Valter Attila (Visma-Lease a Bike) 5:15 perces hátránnyal a 35. helyen végzett.

Az összetett verseny élmezőnyében Tadej Pogacar (szlovén, UAE) áll az élen, mögötte Daniel Martínez (kolumbiai, BORA-hansgrohe) 2:40 perces, Geraint Thomas (brit, Ineos Grenadiers) pedig 2:58 perces hátránnyal következik. Valter Attila összetettben 35:21 perces hátránnyal a 34. helyen található.