A kriptopénzek világa újabban több új projektet is a keblére ölel, és kész elrepíteni azokat egészen a csúcsig. Se szeri se száma a kiemelkedő teljesítményt nyújtó kriptóknak, ám a Meme Kombat (MK) egyedi tulajdonságaival akár még a Bitcoin, a Solana, és az XRP teljesítményét is felülmúlhatja 2024-ben.

De mielőtt megismernénk ezt az új, egyedi tulajdonságokkal bíró, növekvő ökoszisztémájú érmét, elevenítsük fel, mit kell tudnunk a riviálisairól, akiket várhatóan hamar kenterbe vág majd.

Bitcoin (BTC) - A világ első kriptovalutája biztos menedék

A Bitcoin (BTC) gyakorlatilag a széles kriptopiac viszonyítási alapjaként szolgál. Egyéves emelkedése több mint 88%-os, és a legnagyobb piaci kapitalizációt tudhatja a magáénak. A BTC cikkünk írásakor 42 000 dollár felett kereskedik.

A történelmi kriptónak egyrészt lendületet adott a spot Bitcoin ETF jóváhagyása, másrészt az érme azt is megérzi, hogy közeleg a Bitcoin felezés időpontja, mely lassítja majd a kriptó kínálatának bővülését.

A kriptopiac igen változékony, de a Bitcoin a világ első kriptovalutájaként biztos vár, hiszen a hálózata már bizonyított, az intézményi elfogadottsága egyre nő, a kínálata pedig korlátozott.

Igaz, a FED nem változtatott az irányadó kamaton az ülésén, és azt 5,25-5,50 százalékon tartotta, mégis, a Bitcoin 2024-ben akár soha nem látott magasságokba is emelkedhet.

Solana (SOL) - a DeFi megoldások szolgáltatója kulcsszerepben

A Solana (SOL) a blokklánc közösségek példaképe hihetetlenül gyors tranzakciói, és bámulatos skálázhatósága miatt. Befolyása érezhetően növekedik a decentralizált pénzügyi (DeFi) szektorban, teljesítménye alapján jelenleg a világ ötödik legértékesebb kriptopénzének számít.

A SOL érme tavaly szuper teljesítményt nyújtott, és még a 100 dolláros ellenállást is áttörte. Kedvelői 2024-ben még ennél is többet várnak tőle.

Az elfogadottság anno megalapozta az érme ökoszisztémájának sebes növekedését, a nagyobb kereslet pedig törvényszerűen árugráshoz vezetett. A kriptoszakértők a mai napig ajánlják a Solana-t azoknak, akik jelentős nyereségre szeretnének szert tenni. Egyesek szerint akár még az 1000 dollárt is elérheti, ami bizony több mint tízszeres növekedést jelentene a jelen helyzethez viszonyítva.

A Solana piaci kapitalizációja nemrégiben 54 milliárd dollár fölé nőtt. A SOL érme árfolyama 96,04 dollár, ami híven tükrözi a Solana növekedésébe vetett bizalmat. (Ahogy az a CoinMarketCap.com-on is követhető)

A Solana szakadatlan növekedése és egyre terebélyesedő piaci jelenléte ígéretes jövőt jósol neki. A hálózat viszont csak akkor fogja tudni tartani hosszú távon is ezt a kiváló pozíciót a kriptotérben, ha további innovációkat vezet be, és megtartja a lendületét.

XRP (XRP) - Top kriptovaluta baljós árnyakkal

Az XRP a határokon átnyúló fizetések eszköze. Árfolyamát jelentősen befolyásolhatja az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnél jelenleg is folyamatban lévő ügye, melynek tárgyalását 2024 áprilisára tűzték ki.

A 2024-es évet viszont nem kezdte túl magabiztosan, árfolyamszintje erősen ingadozó. Az XRP cikkünk írásakor 0,5034 dolláron áll, ami erősen alulmarad a tavaly nyári 0,80 dollár feletti csúcsához képest. Ennek ellenére az elemzők többsége kifejezetten optimista.

Tény, hogy Bitcoin ETF-ről szóló SEC-határozat után az XRP hatalmasat zuhant (0,6400 dolláros éves csúcsról 0,500 dolláros tartományba), de a medvés jelek ellenére az árfolyammozgások egy nagyobb kitörést is megelőlegeznek.

A Santiment egy 2023 július óta nem tapasztalt, hatalmas volumenű bálnatranzakcióról számolt be.

???? After an #altcoin slide Wednesday, #XRPLedger is at risk of falling below a $0.50 market value for the first time since October 19th. Interestingly, however, yesterday had the most $XRP $1M+ whale transactions on the network (217) since prices skyrocketed after a

(Cont) ???? pic.twitter.com/1xa0PHCzcb

— Santiment (@santimentfeed) January 31, 2024

Ha a bálnák folytatják a felhalmozást, és folytatódik a pozitív tendencia, az XRP ára rengeteget emelkedhet februárban. Ezek miatt az XRP mindenképp érdemes a tartásra.

Meme Kombat (MK)

Ám itt van a Meme Kombat, mely várhatóan több álmatlan éjszakát is fog okozni azoknak, akik nem bíznak benne, és kihagyva az előértékesítését, később szembesülnek majd rossz döntésük következményeivel.

Ez a mém érme mindhárom fenti kriptót lekörözheti, hiszen egy előértékesített projekt, melyben hatalmas potenciál leledzik. 

A mém érmék piaca mostanság erősen népszerű, igaz, hullámzó is. Ennek ellenére széles rajongótábora van, hiszen ez a piac bővölködik az értékes jutalmakban.

A Meme Kombat (MK) projektjének előértékesítése már a vége felé közeledik, és az alkotói meglebegtették a tőzsdei bevezetésének hírét is.

Az ICO egyébként kimondottan sikeresnek számít, már túlhaladt a 8,2 millió dolláros gyűjtésen. A hard cap 10 millió dollár, tehát kifejezetten sietni kell, ha el szeretnénk csípni a kedvezményes, 0,279 dolláros MK árat.

Az ökoszisztéma életének követői már most rajonganak Web3 játékplatformjáért, mely mémek küzdelmeinek ad helyet. A felhasználók MK-val fogadhatnak is a végeredményre, és ha jól tippelnek, további busás MK jutalmakban részesülhetnek. Mivel a játékot az MI generálja, az eredmények teljesen véletlenszerűek.

A Meme Kombat sikere abban rejlik, hogy három jól pörgő ágazatot elegyített össze, ez pedig az iGaming, a fogadások és a mém érmék területe.

Az érme egyedi hasznossággal rendelkezik, így mindenképp kitűnik a kriptopiacon. A projekt staking lehetősége is bámulatos: az ígért APY jelenleg 113%-os, de ez a szám a stekelők csatlakozásával folyamatosan csökken.

A projekt natív érméjéből, az MK-ból ETH vagy USDT felhasználásával vásárolhatunk. A felhasználók az ICO végén igényelhetik a lekötött érméket.

A Meme Kombat műszerfalán azt látjuk, hogy eddig az MK-kínálat 80%-át kötötték le, ami 7.611.969 MK kifizetett jutalmat jelent. A tokenomika is igazságos: 50% az előértékesítésé, 10% jut a DEX likviditásra, 30% a lekötési- és harci jutalmakra, 10% pedig közösségi jutalomként van nyilvántartva. Mindez a Meme Kombat előértékesítése során is követhető.

Összegzésképpen elmondható, hogy a fenti érmék 2024-es árfolyamának alakulását olyan általános tényezők alakítják, mint például a technológiai fejlődés üteme, a piacon uralkodó hangulat, a hasznosság, az elfogadottság, a piaci verseny és persze a kriptopiacot is befolyásoló, külső események.

2024 egy kifejezetten érdekes évnek ígérkezik a kriptovaluták terén, és már sokan várják az újabb bikafutamokat.

Fotó: Pixabay