A kriptovaluták árfolyamának további esése

A kriptovaluták piacán továbbra is kedvezőtlen a hangulat, a bitcoin árfolyama pedig áttörte a 60 000 dolláros pszichológiai határt.

A bitcoin árfolyama az elmúlt 24 órában 5,3 százalékkal csökkent, és már elhagyta az idei év egyik legfontosabb támaszszintjét, a 60 000 dolláros szintet. Az ethereum árfolyama szintén csökkenést mutat, 5,4 százalékkal került lejjebb. A kisebb kapitalizációjú kriptoeszközök közül a solana 6,4, a cardano 7,1, a BNB 7,4, a bitcoin cash pedig 8,4 százalékos mínuszban van, míg a dogecoin árfolyama 10 százalékkal esett.

Az árfolyamok csökkenésének hátterében több tényező is áll. Az amerikai spot BTC ETF-ek ötnapos pozitív beáramlási sorozata megszakadt, és kedden 13 millió dollár értékű tőkekiáramlást regisztráltak. Emellett aggodalmat keltett a Mt. Gox kriptotőzsde bedőlése után befagyasztott eszközök kiutalásának közelgő időpontja, ami további eladási nyomást generálhat a piacon. A kiutalás összege körülbelül 9 milliárd dollár, de a pontos ütemezés még ismeretlen, ami bizonytalanságot okoz.

A helyzetet súlyosbítja, hogy miközben a kriptoeszközök értéke csökken, a kamatcsökkentési várakozások hatására a dollár gyengül, a tőzsdék új csúcsokat érnek el, és a nemesfémek árfolyama is emelkedik.

: Az információk az "article-1" forrásból származnak.