Bár a becsült számok igen különbözőek, a többség azon az egyöntetű véleményen van, hogy a Bitcoin feleződése olyan magas árakat fog produkálni a következő hónapokban, amelyre eddig még nem volt példa.

Tény, hogy a feleződésre a Bitcoin adja a legbiztonságosabb hozamot, mégis a kereskedők készek egy kis újdonságot bevinni a portfóliójukba annak diverzifikálásával. Ebből a célból olyan új projektekbe fektetnek be, amelyek a feleződés után várhatóan egy nagyobb mértékű, például 10-szeres nyereséget képesek produkálni.

A friss, decentralizált felhőalapú bányászati platform, a Bitcoin Minetrix (BTCMTX) zseniális választás lehet a szakértők szerint, hiszen a projekt már eddig több mint 10,2 millió dollárt gyűjtött az ICO-ja során.
Kevesebb, mint 71 nap van hátra a Bitcoin feleződéséig

Amint azt a bevezetőben említettük, a soron következő Bitcoin-felezési eseményig már három hónap sincs hátra. Emiatt a kereskedők lázban égnek, és már most igyekeznek felkutatni a lehető legjobb pozíciókat, hogy ki tudják aknázni az eseményt.

Amikor átböngésszük a kriptotörténelem lapjait, arra az érdekességre bukkanunk, hogy a feleződés utáni hónapokban rendszerint bikafutam indul, így a kereskedők a mostani felezés során is erre készülnek.

A feleződés pontos időpontja ismeretlen, de a jelenlegi ismereteink alapján nagyjából 2024. április 20. körülre tehető, és a legtöbb online visszaszámláló erre az időpontra van beállítva.

A feleződés egy olyan esemény, mely a Bitcoin blokkláncát érinti. Röviden az történik, hogy a bányászok blokkjutalma, azaz a BTC jutalmak mennyisége mintegy 50%-kal csökken.

Ez maga után vonja a forgalomba kerülő újonnan veretett Bitcoinok számának felére való csökkenését, tehát a növekvő forgalom erősen megcsappan.

Mivel mindig is csak 21 millió dollárnyi BTC lesz forgalomban, a felezés garantálja, hogy egyre kevesebb BTC-t verjenek, tehát a kriptopénz egyre szűkösebbé válik.

A most következő felezési esemény során a blokkjutalom blokkonként 6,25 BTC-ről 3,125 BTC-re redukálódik majd le.

A szakértők 170 000 dolláros árat jósolnak a felezést követő 18 hónapon belül

Mivel a feleződés folyamata várhatóan bikás lendületet ad a BTC-nek, a legtöbb elmező már javában fantáziál arról, hogy hová futhat ki az árfolyam a feleződést követő hónapokban.

Ugyan pontos számokat kár volna mondani, egy 10 000 kriptopénz-szakértővel végzett felmérés arra derített fényt, hogy 84%-uk a Bitcoin bikafutamától korábbi, 69 000 dolláros történelmi csúcsának megdöntését várja.

Néhány szakértő sokkal merészebb jóslatokat mutat be, a Skybridge Capital alapítója, Scaramucci szerint még a 170 000 dolláros ár is valóra válhat.

Scaramucci, aki egy rövid ideig Donald Trump volt amerikai elnök kommunikációs igazgatója is volt, így fogalmazott Scott Melker kereskedővel folytatott podcastja során:

Azon a napon, amikor a Bitcoin megfeleződik, szorozzuk meg az árát néggyel, és elképesztő, de megkapjuk a Bitcoin 18 hónappal későbbi árát.
A következő projekt remek alternatíva

A fent felvázolt tényeknek és jóslatoknak megfelelően a Bitcoin egy szuperbiztonságos hozamot képes biztosítani a feleződés utáni időszakra, de egyes új, kis tőkeértékű projektek sokkal nagyobb nyereséggel kecsegtetnek.

Különösen a felhőbányászatot forradalmasító Bitcoin Minetrix (BTCMTX) lehet az, amelyre minden bizonnyal közvetlen hatással lesz a blokkok feleződése, tehát érdemes bevenni a portfóliókba.

A Bitcoin Minetrix Stake-to-Mine projektje már 10,2 millió dollárt gyűjtött, és hol van még a vége

A Bitcoin Minetrix (BTCMTX) lendületesen növekszik, ICO-ja során a befektetők már több, mint 10,2 millió dollárt áldoztak a decentralizált felhőbányászati platformba.

A projekt stake-to-mine mechanizmusával mindenkit meglepett, hiszen jócskán megkönnyíti a hétköznapi felhasználók számára a bitcoinbányászatot.

A Bitcoin Minetrix nemes célja az, hogy kizárja a harmadik fél általi csalásokat a felhőbányászatban, így itt nincsenek hosszú távú szerződések, és a bevételek is igazságosan kiszámíthatók.

Az a felhasználó, aki szeretne bányászni, előbb BTCMTX tokeneket vásárol, majd le is köti azokat. Ezt követően bányászati krediteket kap, amiket bányászati időért cserébe elégethet.

Mivel a folyamat teljes egésze tokenizálva van, a bányászok rendelkezhetnek a pénzük felett, és a lekötött tokenek kivehetők, eladhatók.

A részletes okosszerződések biztonságosak, a bányászok így biztosan megkapják a várható bevételeiket.

A projekten élesen látszik a befektetői támogatottság, így a BTCMTX-nek kiemelten jó esélyei vannak a jövőre nézve.

A token jelenleg 0,0133 dolláros előértékesítési áron szerezhető be. Érdemes még a következő szakasz áremelkedése előtt vásárolni, hiszen minél alacsonyabb áron vásároljuk meg az érmét, annál többet profitálhatunk belőle.

A Bitcoin Minetrix sikere esetén határozottan megújítja majd a felhőbányászat dinamikáját, és a bányászok a Bitcoin feleződését követően részesülhetnek a profitból.

Fotó: Bing képgenerátor