2024.03.01., péntek - Albin
Budapest: 12o - 14o
Az ország 19 megyéjében

A Szent János Kórház pszichiátriáján továbbra sincs fűtés, ezért nem fogadnak betegeket

frisshirek.hu | 2023. november 24. - 15:09
A Szent János Kórház pszichiátriáján továbbra sincs fűtés, ezért nem fogadnak betegeket

Még mindig nincs fűtés a Szent János Kórház pszichiátriai osztályán. A fekvőbetegeket hazaküldték, új betegek felvétele pedig csak a fűtési rendszer teljes helyreállítását követően lehetséges - közölte az intézmény.

Még október közepén derült ki, hogy a Szent János Kórház négy osztályán is fűtési gondok vannak, a belgyógyászaton például voltak orvosok, akik kabátban dolgoztak, de ilyen osztály volt a pszichiátriai is, ahogy arról a frisshirek.hu is beszámolt. November elején arról lehetett olvasni, hogy utóbbi kivételével mindenhol sikerült rendbehozni a fűtést, de a pszichiátrián továbbra sem fogadnak betegeket – számol be róla a hvg.hu.

A lap kérdésére a kórház azt írta, a fűtéssel összefüggő hibák javítása folyamatban van, a pszichiátriai fekvőbeteg felvételt „a betegérdekeket szem előtt tartva” átmenetileg lemondták, új betegek felvétele pedig „csak a fűtési rendszer teljes helyreállítását követően lehetséges, amire reményeink szerint december első felében sor kerülhet”.

A kórház pszichiátriáján kezelt betegek egy részét hazaküldték, és csak azokban a kórtermekben maradhattak ellátásra szorulók, ahol a radiátorok cseréje és a fűtés javítása már megtörtént.

A kórház kommunikációs vezetője, Sebők-Tóth Kata megerősítette azt is, hogy azokat a betegeket, akiknek az állapota lehetővé tette, kezelőorvosuk javaslatára hazabocsátották, egyes betegeket pedig más osztályokra helyeztek át. Hangsúlyozta, hogy az intézményben lévő minden fekvőbeteg fűtött kórteremben van elhelyezve. 

Sebők-Tóth Kata ugyanakkor hozzátette azt is, hogy „a fűtésjavítás miatt kényszerű állásidőt kihasználva sor került az I. emeleti betegellátó helyiségek higiénés célú kifestésére”.

Fotó: Facebook