2024.03.01., péntek - Albin
Budapest: 13o - 14o
Az ország 19 megyéjében

A balassagyarmati kórház szülészet-nőgyógyászati osztálya idén már nem vesz fel fekvőbetegeket

Tirex | 2023. november 24. - 10:00
A balassagyarmati kórház szülészet-nőgyógyászati osztálya idén már nem vesz fel fekvőbetegeket

Fennakadások, elhúzódó időpontok és átirányítások jellemzik a következő időszakot a Balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház - Rendelőintézetben. 

Az akut ellátások tekintetében november 3. és december 31. között a szülészeti-nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátás szünetel, ezen időszakban betegeiket a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház látja el, írta meg a nool.hu.

A szakrendelői ellátást, a terhesgondozást intézményünk továbbra is biztosítja, az egynapos beavatkozások zavartalanul folynak

– írta a kórházigazgató az intézmény honlapján közzétett közleményben.

"Az akut ellátások tekintetében november 3. és december 31. között a szülészeti-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátásunk szünetel, ezen időszakban betegeinket a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház látja el.”

A közleményből megtudhattuk továbbá azt is, hogy a betegek a fekvőbeteg ellátásban halasztható beavatkozások esetén a szakrendeléseken kapnak tájékoztatást a betegfelvételről és az ellátás időpontjáról. A tervezhető betegellátások területén a várakozási idő megnövekedhet, amelyből fakadó esetleges kellemetlenségekért elnézést kérnek.

Intézményünk mindent elkövet annak érdekében, hogy mielőbb visszaállíthassa a balassagyarmati kórházban a szülészet-nőgyógyászati ellátás folyamatosságát, addig kérjük szíves türelmüket! Amennyiben az ellátási rendben bármilyen további változás lép fel, azonnal tájékoztatjuk önöket

– közölte dr. Tóth Judit.

A védőnők azonban nem látják ennyire rózsásan ezt a helyzetet, mert az állapotos nők közül megannyi a városban a veszélyeztetett kategóriában van. A 2020-ban a "kiváló városi kórháza" címet elnyert balassagyarmati kórház a jelenlegi helyzetben számtalan valós problémát okoz ezzel a lépésével. 

A hirtelen fellépő vérzés a terhesség bármely szakaszában akutnak számít. Ezzel tehát egy kismama nem keresheti fel az illetékes kórházat, helyette el kell mennie Salgótarjánba a Szent László kórházba, ami egyébként tudomásunk szerint túlterhelt, különösen a szülészet-nőgyógyászati osztálya. Bár megértjük a felmerülő helyzetet, mégsem gondoljuk, hogy az állapotos nőket most megnyugtatja ez a helyzet. Nem beszélve a nőgyógyászati daganatos betegekről, akiknél az akut szó a mindennapi szótár része. Szóval fogalmunk sincs mi lesz itt az elkövetkezendő időszakban

- mondta el a frisshirek.hu-nak Kovács Eszter balassagyarmati védőnő.