Igaznak bizonyultak az utóbbi napok híresztelései, Lewis Hamilton 2024 végén elhagyja a Mercedes csapatát, és a Ferrarihoz igazol. Ezt immár mindkét érintett csapat megerősítette. „A Scuderia Ferrari örömmel jelenti be, hogy Lewis Hamilton 2025-től egy többéves szerződéssel csatlakozik a csapathoz” – jelentette be a hétszeres bajnok érkezését az olasz csapat a Twitteren (X-en).

Maga Hamilton így nyilatkozott az ügyben:

Csodálatos 11 évet töltöttem a csapattal és rettenetesen büszke vagyok arra, amit együtt elértünk. A Mercedes az életem része volt 13 éves korom óta. Itt nőttem fel, tehát a döntést, hogy elhagyom a csapatot, nagyon nehéz volt meghozni.

Toto Wolff, a hétszeres világbajnok jelenlegi csapatfőnöke pedig ezt mondta:

A kapcsolatunk Lewis-szal a legsikeresebb csapat-pilóta párosítás volt, amit ez a sportág valaha látott, olyasmi, amire büszkeséggel tekintünk vissza. Lewis örökké fontos része lesz a Mercedes sporttörténelmének.

Lewis Hamilton tehát tizenkettedik, egyben utolsó szezonját kezdi meg az ezüstnyilaknál. 2013-ban sokkoló hírnek számított a tény, hogy az angol a Mercedesbe igazolt, ebből aztán a Formula 1 egyik igazi sikertörténete bontakozott ki.

2014 és 2020 között Hamilton hat világbajnoki címet nyert, ezzel összességében beállítva Michael Schumacher rekordját hét vb címmel, míg a csapat nyolc konstruktőri címet tudhatott magának a brittel a fedélzeten.

Egyes pletykák szerint a hirtelen váltás indoka az, hogy Hamilton nem elégedett a csapat jelenlegi irányával, és azzal az autótervezési direktívával, amely miatt eddig a Mercedes lemaradásban van a Red Bullhoz képest. 

A brit pilóta Carlos Sainzot váltja majd a Ferrarinál. Csapattársa Charles Leclerc lesz, akivel a napokban hosszabbított az olasz csapat. Arról egyelőre nincs hír, hogy Sainz melyik csapatnál folytatja 2025-től, és azt se tudni, hogy ki pótolja majd Hamiltont a Mercedesnél - írta a Telex.

Fotó: Facebook / Lewis Hamilton