A Pécsett gyártott Le Mans-i Ferrari makettje 12,5 millió forintba kerül

A pécsi Amalgam Collection által készített Ferrari 499P modellje, mely a Le Mans-i 24 órás autóverseny győztes autójának kicsinyített mása, 12,5 millió forintba kerül, amiért cserébe két új Suzuki Swiftet is vásárolhatnánk.

Idén a Le Mans-i 24 órás autóversenyen a 50-es rajtszámú Ferrari aratott győzelmet, míg a tavalyi versenyen az 51-es rajtszámú Ferrari 499P diadalmaskodott. A hibrid hajtású, 680 lóerős versenyautó 1:5 méretarányú makettjét a pécsi Amalgam Collection gyártja, és a modellért igen borsos árat kérnek.

A mindössze 51 darabban készülő, 100 centiméter hosszú autómakett ára átszámítva körülbelül 12,5 millió forint, ami jelentős összeg, tekintve, hogy egy 83 lóerős lágyhibrid Suzuki Swiftet 6,1 millió forintért lehet megvásárolni. A makett különlegessége, hogy ugyanolyan koszos, mint amilyen állapotban az eredeti Ferrari átszelte a célvonalat.

A modell elkészítése 4 ezer munkaórát vett igénybe, és minden egyes darabot 450 órás aprólékos kézi munkával szereltek össze. A gyűjtőknek érdemes sietniük a rendeléssel, mivel az 51 példányból már 25-öt értékesítettek. Ha valaki kisebb méretarányú, 1:8-as modellt szeretne, az 7,2 millió forintért juthat hozzá egy 63 centiméter hosszú autómaketthez.

Az Amalgam által gyártott Ferrari 499P maketteket átlátszó dobozban szállítják, így a vásárlók már a kézhezvétel pillanatában megcsodálhatják a részletgazdag modellt.