Bartók Béla arról tűnődött, hogy „az igazi művészet nem a szabályok követéséről, hanem azok áthágásáról szól”

– ezzel a mottóval posztolta pénteken az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége azt a képgalériát, melyből kiderül, hogy David Pressman nagykövet csütörtökön egy „izgalmas vacsorabeszélgetésre” látta vendégül a magyar könnyűzene több új generációs képviselőjét, köztük Azahriah-t, a Blahalouisianát, az Ivan & The Parazolt és a Margaret Islandet. A nagykövet a meghívottakat így méltatta:

Magyarország legnépszerűbb és legtehetségesebb szabályszegői

Telex a hír kapcsán megjegyzi, Azahriah a magyar közélet egy meghatározó alakjává vált, az idei év egy visszatérő toposza volt, hogy a róla szóló véleménynyilvánítással igyekeztek közszereplők a hírekbe kerülni, gondolhatunk itt többek között akár Koncz Zsuzsára vagy Skrabski Fruzsinára is. De Orbán Viktorra is, aki az egyik TikTok-videójában a fiatal zenész egyik számát használta fel. Legutóbb Nagy Feró is zseninek nevezte Azahriah-t a frisshirek.hu-nak adott interjújában

A saját erejéből az elmúlt évtizedek kiemelkedően legnépszerűbb sztárjává avanzsált 21 éves újpalotai youtuber-zenész jövőre három teltházas koncertet ad a Puskás Arénában.

Fotó: Facebook