Mi vagyunk Azahriah: Új film a magyar énekesről

November végén érkezik a mozikba a Színfolt Film legújabb produkciója, a Mi vagyunk Azahriah, amely Azahriah életét és pályafutását dolgozza fel. A filmről egyelőre kevés információ áll rendelkezésre, de a korábbi munkáik alapján valószínűsíthető, hogy zenés filmről van szó.

A Színfolt Film, Lévai Balázs vezetésével készíti el a Mi vagyunk Azahriah című filmet, amely a népszerű magyar előadó, Azahriah életét mutatja be. A filmforgalmazok.hu oldalon közzétett magyarországi mozis bemutatók friss táblázatában bukkant fel a film címe, amelyre a Telex hívta fel a figyelmet. A premierdátumot már ki is tűzték: 2024. november 28-án kerül a mozikba.

A Színfolt Film korábban olyan zenés filmeket is jegyzett, mint a #sohavégetnemérős Fluor Tomival és Diazzal, a Tankcsapda-dokumentumfilm, valamint a Fábián Juliról szóló Like a Child dokumentumfilm. Ezek alapján feltételezhető, hogy a Mi vagyunk Azahriah is hasonló műfajú alkotás lesz, bár a producer, Lévai Balázs egyelőre nem árult el részleteket a készülő filmről.

Azahriah karrierje rendkívül sikeres, hiszen fiatal kora ellenére már jelentős elismeréseket ért el a magyar zenei életben. A 22 éves előadó május végén tripla koncertet ad a Puskás Arénában, és a nyáron számos hazai fesztiválon, valamint külföldi nagyvárosokban is fellép. Az énekes az arénás koncertek mellett csak néhány fesztiválos fellépést vállal ezen a nyáron, ebből az egyik a Sziget második napján, augusztus 8-án lesz. Azahriah kiemelt sávot kap, az aznapi záróprodukció előtt lép fel este a Nagyszínpadon, ezzel hosszú idő, majdnem tíz év után ő lesz az első magyar előadó, aki főműsoridőben a legnagyobb helyszínen lép fel a fesztiválon. Legutóbbi dala, a cipoe, amely 2024. április 1-jén jelent meg, kritikai hangvételű, és a zene- és videómegosztó oldalakon is elérhető.