A Szerencsejáték Zrt. és az Ökumenikus Segélyszervezet stratégiai együttműködése

Több mint egy évtizedes együttműködés után a Szerencsejáték Zrt. stratégiai szintre emeli kapcsolatát az Ökumenikus Segélyszervezettel. A négy éves megállapodás célja, hogy a segélyszervezet még hatékonyabban tudjon segíteni a bajbajutottakon.

A Szerencsejáték Zrt. kiemelt figyelmet fordít a társadalmi problémák megoldásában való részvételre, és ennek jegyében 2012 óta több száz millió forinttal támogatta az Ökumenikus Segélyszervezetet. A most aláírt stratégiai partnerségi megállapodás keretében a nemzeti lottótársaság továbbra is támogatni fogja a karitatív szervezet munkáját, és a jövő évben egy dedikált sorsjegyet is piacra dob, amelynek bevételeinek egy része az Ökumenikus Segélyszervezetet fogja segíteni.

Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a társadalmi felelősségvállalás a vállalat egyik alapvető értéke, amit a mindennapi működésükben és partneri együttműködéseikben is igyekeznek érvényesíteni. Az Ökumenikus Segélyszervezet ebben a törekvésben kiváló partnernek bizonyult.

Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnöke kiemelte, hogy a Szerencsejáték Zrt. az elmúlt évtizedben a segélyszervezet egyik legfontosabb támogatójává vált. A segélyszervezet a lottótársaság támogatásával többek között logisztikai infrastruktúráját fejlesztette, óvodákat és hajléktalanszállókat korszerűsített, edukatív foglalkozásokat és nyári táborokat szervezett, valamint nehéz helyzetbe került családokat támogatott.

Az Ökumenikus Segélyszervezet a "Játék határokkal" programot is működteti, amely a játékfüggőség átfogó kezelését célozza meg preventív iskolai és tanodai képzések, valamint Információs pontok szervezésével, ahol egyéni és csoportfoglalkozásokat biztosítanak a szenvedélybetegek és hozzátartozóik számára. Az Információs pontok országszerte több városban érhetők el.

Az 1991-ben alapított Ökumenikus Segélyszervezet Magyarország egyik legnagyobb karitatív szervezete, amely nemzetiségi, vallási és világnézeti hovatartozásra való tekintet nélkül nyújt segítséget a rászorulóknak, a legszigorúbb szakmai és átláthatósági követelményeknek megfelelve.