Jürgen Klopp megnyitotta az Instagram-oldalát és könnyek között búcsúzott

Elindította Instagramját Jürgen Klopp, aki egy nap alatt több mint másfél millió követőt gyűjtött össze. Az 56 éves edző januárban hozta nyilvánosságra, hogy a szezon végén elhagyja a Liverpoolt, amelyet 2015 októbere óta vezetett, és amellyel számos trófeát, többek között a Bajnokok Ligáját, bajnoki címet, FA Kupát és ligakupát is nyert.

A Liverpool játékosai meglepődtek, amikor Klopp bejelentette távozását. Szoboszlai elmondása szerint a csapatot értesítették, hogy egy reggeli megbeszélés lesz, ami szokatlan volt, mivel Klopp alatt sosem volt ilyen korai értekezlet. A játékosok között felmerült a kérdés, hogy Klopp vagy a szerződés hosszabbítását jelenti be, vagy búcsúzik. Végül az utóbbi történt, és a csapattársak csak egymásra néztek, keresve a jeleket, hogy talán csak tréfa az egész.

A Liverpool vezetőedzői posztját a következő szezontól a Feyenoordot irányító holland Arne Slot veszi át, aki korábban a Feyenoorddal bajnoki címet és kupát nyert, valamint a Konferencia-ligában döntőbe vezette a rotterdami klubot.

Klopp utolsó, 2023-'24-es liverpooli szezonja nagyszerűen indult, de a februári Ligakupa-győzelem után a csapat teljesítménye visszaesett, az angol bajnokság első helyéről lecsúsztak a harmadikra, és kiestek az FA-kupából és az Európa-ligából is.

A szezon utolsó meccsén, amelyet a Wolerhampton ellen játszottak az Anfield-stadionban, a könnyeivel küszködő Klopp hallgatta, ahogy a Liverpool-szurkolók elénekelték a klub himnuszát, a You’ll Never Walk Alone-t. A hazai szurkolók Kloppot éltető koreográfiát varázsoltak a lelátóra, és a csapat a Premier League 3. helyén állva, Mac Allister és Quansah góljaival 2-0-ra vezetett egy félidő után. Szoboszlai Dominik a kispadon kezdte a mérkőzést.