Angliai iskolából fenyegetik kirúgással a túl hosszú hajú fiút

Egy 12 éves angliai fiú, Farouk James kirúgásának veszélye áll fenn iskolájából, mivel túl hosszú a haja, amit a Metro hírportál is megerősített. A gyermekmodell rendszeresen befonja a haját, hogy eleget tegyen az iskolai előírásoknak, de ennek ellenére is problémába ütközött londoni tanintézményében.

Az intézmény arra hivatkozik, hogy a különlegesen nagy hajkorona nem felel meg az iskolai szabályzatnak, és azzal fenyegetik a gyereket és szüleit, hogy kirúgják a diákot, ha nem vágja rövidebbre a tincseit. Bonnie, a fiú anyja elmondása szerint a hosszú hajú diákokra vonatkozó szabályok alóli felmentésért benyújtott kérelmüket kulturális és egészségi okokra hivatkozva utasították el. Farouk apja ghánai származású, és a helyi szokások szerint a gyerekek haját nem szabad levágni hároméves korukig. A szülők eredetileg megállapodtak ebben, de később úgy döntöttek, hogy hagyják tovább nőni a fiú göndör fürtjeit.

Farouk James közösségi médiában is aktív, több százezer követője van, és az Instagramon sokan kifejezték támogatásukat iránta, miközben az iskola szabályzatát diszkriminatívnak minősítették. Az anya szerint a hosszú haj fontos része fiának, és azonosul vele. "Ez az identitásuk része. Arra kérsz valakit, hogy a személyisége egy nagy részétől váljon meg, hogy megfeleljen a társadalmi elvárásoknak," emelte ki az anya.