Másnaposságűző recept: Bloody Mary sült bab

Reggelinek is kiváló ez a másnaposságűző étel, amely nem csak finom, de a másnaposság kellemetlen tüneteit is enyhítheti.

A másnaposság elleni harcban sokan esküsznek a Bloody Mary koktélra, de kevesen gondolnák, hogy a hozzávalók egy részét felhasználva ízletes reggelit is készíthetünk. A sült babos változat nem csak tápláló, de a fűszeres ízeknek köszönhetően fel is rázhat a nehéz éjszakák után.

Hozzávalók:

  • 1 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 hagyma, vékonyra szeletelve
  • 2 zellerszár aprítva
  • 1 kápia paprika, vékony csíkokra szeletelve
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 400g konzerv vörösbab
  • 400 g kockázott paradicsom konzerv
  • 1,5 tk. Tabasco szósz
  • 200 g feta sajt

Az elkészítés során először is melegítsünk olajat egy serpenyőben. Ezután adjuk hozzá a hagymát és a zellert, és főzzük őket 3-4 percig. Ezt követően kerülhet bele a paprika, amit további 4 percig kell főzni. Ezután jöhet a fokhagyma, amit rövid ideig együtt pirítunk a többi zöldséggel. Ezt követően adagoljuk hozzá a paradicsompürét, a babot és a paradicsomot 200 ml vízzel. Ízlés szerint bátran fűszerezhetjük Tabasco szósszal. Forraljuk fel az egészet, majd mérsékeljük a hőt, és időnként megkeverve főzzük 10-15 percig, amíg a babos keverék kissé besűrűsödik.

A tálaláshoz pirított kenyeret kenjünk meg vajjal, morzsoljunk rá feta sajtot, és a sült babot halmozzuk a tetejére. Az így elkészített étel nem csak finom, de a másnaposság tüneteit is enyhítheti, így a reggeli órákban is remek választás lehet.