A volt győri rendőrkapitány szabadlábon

Nyolc hónap után szabadlábra helyezték a hivatali bűncselekménnyel gyanúsított volt győri rendőrkapitányt, Váczi Attilát.

A 24.hu információi szerint Váczi Attilát, aki korábban a győri rendőrség vezetője volt, kiengedték a letartóztatásból. Tavaly szeptemberben került őrizetbe, miután egy vállalkozó feljelentette őt, és a Győri Törvényszék három nappal később titkosított eljárásban rendelte el a letartóztatását. Az intézkedést azóta többször is meghosszabbították.

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség hivatali bűncselekmények gyanúja miatt folytat nyomozást Váczi Attila ellen. A szigorúan titkosított nyomozásnak idén áprilisban már tizenkét gyanúsítottja volt, azonban arról, hogy mivel gyanúsítják őket és Váczit, egyelőre nincs konkrét információ. A nyomozás során újabb személyeket, köztük volt rendőröket is kihallgattak gyanúsítottként.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Kovács Katalin tájékoztatása alapján a Győri Törvényszék Katonai Tanácsa az ügyészség indítványával összhangban bűnügyi felügyeletet rendelt el a korábban letartóztatott gyanúsított esetében. Az ügyész hozzátette, hogy a titkosított nyomozás során eddig húsz személyt hallgattak ki gyanúsítottként, de a nyomozás érdekeire hivatkozva további információkat nem közölhetnek.