A MÁV jegykiadó automatáinak rongálása 27 millió forintba került

A MÁV-START jegykiadó automatáit érintő rongálási esetek sorozata után a vasúttársaság és a rendőrség közös erőfeszítéseinek köszönhetően sikerült elfogni azt a személyt, aki több mint 27 millió forint kárt okozott.

Az elmúlt két év során a MÁV-START jegykiadó automatáit több mint 50 alkalommal rongálták meg, évente körülbelül 10-12 millió forintos kárt okozva ezzel a vasúttársaságnak. Az idei évben azonban romló tendenciát figyelhetünk meg, hiszen már 16 bejelentés érkezett, melyek összesített kártétele közel 31 millió forintra rúg.

A jegykiadó automaták elleni rongálások súlyos következményekkel járhatnak az elkövetők számára, hiszen a károk mértékétől függően kártérítési kötelezettség vagy akár szabadságvesztés is kiszabható.

A közelmúltban azonban a MÁV és a hatóságok együttműködésének eredményeként sikerült kézre keríteni azt a rongálót, aki önmagában hatszor rongálta meg a jegykiadó automatákat, ezzel több mint 27 millió forintos kárt okozva a vasúttársaságnak az idei év folyamán. A rongálások a vasúttársaságnak és az utasoknak is súlyos kárt jelentenek, hiszen a sérült vagy tönkretett automaták javítása több milliós kiadásokkal jár, emellett az utasok sem tudják a készülékeket használni.

Mosóczi László, a MÁV-START vezérigazgatója köszönetet mondott a rendőrség és a MÁV-START munkatársainak, akik fontos szerepet játszottak az elkövető elfogásában. A társaság leszögezte, hogy minden egyes rongálás esetében feljelentést tesz a rendőrségen.