Azahriah új albuma: Skatulya I meglepetésekkel teli

Azahriah nem hagyja pihenni a rajongóit, új albumának dalait éjszakai időpontokban osztja meg velük. A februárban debütált mariana.árok és a márciusi cipoe után most a Skatulya I című nagylemezt is éjfél után tette közzé április 18-án, csütörtökön.

Az énekes legújabb, huszonkilenc perces albuma, a Skatulya I, változatos hangzásvilággal cáfolja azokat a kritikákat, melyek szerint zenéje egyhangúvá válik. A szövegek a Z generáció szlengeivel operálnak, több nyelven, angolul, magyarul, spanyolul és most már németül is. A dalokhoz készült videók feliratozva is elérhetők, így azok is megérthetik a tartalmat, akik korábban nehezen hallották ki a szövegeket.

Ismerős arcok és új képi világ

A Skatulya I dalaihoz készült videókban visszaköszön a mariana.árokban bemutatott képi világ, például a szkafanderes búvár, aki annyira gyakran jelenik meg, hogy felmerül a kérdés, vajon Azahriah stadion helyett uszodát tölt-e meg május végén. A vizuális montázsok mellett a Travis Scott Astroworld koncepciójára emlékeztető elemek is felfedezhetők, mint például az óriási fejszobor, ami mindent magába nyel. A kapu című dal videója viszont eltér a víz alatti témától, és egy dél-amerikai szerpentinen történő autózást ábrázol. A vizuális tartalmakat Emil Goodman különös, enigmatikus látványvilága jellemzi.

Zenei kavalkád a rocktól a mulatósig

A cipoe című dal hosszabb verzióban került fel az albumra, míg a mariana.árok lassított és visszhangosított változatban is hallható. A lesson című szám dzsesszes és finom rock elemeket ötvöz, míg a viadal egy igazi magyar mulatós dal, amely korábbi Azahriah-slágereket idéz meg. A yukata című dal ellentétben a címével, nem japán, hanem latinos hangzást visz magával, magyar szöveggel kezdve, majd angolra váltva. Azok számára, akik kíváncsiak voltak, milyen zenével lép majd fel Azahriah a júniusi Nova Rock Festivalon, a tartarosz című dal keményebb, rockosabb hangzásvilágával és a System of a Downra emlékeztető német szövegrészlettel minden bizonnyal megfelelő választás lesz, ami egy metálszám.

Az ötödik nagylemez, amely nyolc tracket tartalmaz, a YouTube-on és a Spotify-on is elérhető, és a dalokhoz készült klippek egytől egyig feliratozva is megtekinthetők. A mariana.árok már túlszárnyalta a 2,5 milliós megtekintést, míg a cipoe szintén hasít: 1,6 millió megtekintésnél jár. Az album megjelenése óta a cipoe című szám klipje néhány órával a megjelenés után eltűnt a YouTube-ról, de Azahriah később újra feltöltötte, miután az audió minőségével kapcsolatos problémákat orvosolta.

Azahriah a közéleti témák iránti elkötelezettségét sem hagyja figyelmen kívül: a cipoe dalában konkrét sorokkal kritizálja a propagandát, és az influenszerek által szervezett gyermekvédelmi tüntetésen is aktív szerepet vállalt. Az előadó idén májusban háromszor fogja megtölteni a Puskás Arénát, ahol a rajongók élőben is meghallgathatják az új album dalait. Az albumon Azahriah új területekre lép, és a Skatulya albumsorozattal a legkísérletezőbb, legszélsőségesebb hangzásokat próbálgatja.