Rejtélyes Azahriah-film a láthatáron

A magyarországi mozis bemutatók listáját böngészve bukkant fel a "Mi vagyunk Azahriah" című film, melynek forgalmazója a Színfolt Film, és zenés filmként van kategorizálva. A premier dátuma 2022. november 28-a, de további részletek egyelőre nem ismertek.

A Színfolt Film korábban olyan alkotásokért volt felelős, mint a #sohavégetnemérős című zenés játékfilm Fluor Tomival és Diazzal, valamint a Tankcsapda együttesről szóló dokumentumfilm. Emellett 2019-ben készítettek egy dokumentumfilmet Fábián Juliról Like a Child címmel. Az új Azahriah-film kapcsán azonban sem a menedzsment, sem a Színfolt Filmet vezető Lévai Balázs nem kívánt információkat megosztani.

Azahriah, aki májusban három egymást követő nap telt házas koncertet ad a Puskás Arénában, csak néhány fesztiválos fellépést vállal idén nyáron. Ezek közül kiemelkedik a Sziget Fesztivál második napján, augusztus 8-án esedékes szereplése, ahol a Nagyszínpadon, a záróprodukció előtt fog fellépni. Ez az esemény különleges, hiszen majdnem tíz év után ő lesz az első magyar előadó, aki főműsoridőben a legnagyobb helyszínen lép fel a fesztiválon. Az énekes nem csak zenéjével, hanem társadalmi ügyekben való aktív részvételével is meghatározója saját generációjának; februárban például a bántalmazott gyerekek védelmében szervezett tüntetésen videóüzenetben szólalt fel.

Az énekes karrierjének alakulását korábban az After Podcast is boncolgatta, és a fiatal tehetség gyorsan vált az első igazi magyar szupersztárrá. Az új film kapcsán azonban továbbra is várnunk kell a részletekre, hiszen a menedzsment és a forgalmazó egyaránt hallgat. A Telex volt az első lap, ahol felfigyeltek a zenész nevével ellátott filmre, és bár a Filmforgalmazok.hu oldalon közzétett hazai mozis bemutatók friss táblázatában szerepel, a projektet nagy titokban készítették.