Jákob Zoltán őszintén beszélt A Nagy Ő forgatásán érzett szégyenéről

A Nagy Ő egykori főszereplője, Jákob Zoltán a Borsnak adott interjúban mesélt arról, hogy miért érezte kényelmetlenül magát a műsor forgatása során és hogyan vezetett ez életmódváltásához.

Jákob Zoltán bevallotta, hogy bár a forgatások alatt és a műsor sugárzása közben nem érkeztek negatív visszajelzések, mégis szégyenkezett, amikor meglátta magát a képernyőn. "Kimondom úgy, ahogy van, szégyelltem magam és elegem is lett, mert folyton behúzott hassal álltam a kamera előtt. Amikor pedig a lányok bikiniben, én pedig egy rövidnadrágban és trikóban ültünk egy hőkamera előtt, szinte már oxigénhiányos állapotba kerültem, mert még a lélegzetemet is visszafojtottam, hátha attól karcsúbbnak tűnök. Hát nem tűntem annak…" – nyilatkozta a milliárdos üzletember.

Ez a tapasztalat arra ösztönözte, hogy életmódváltásba kezdjen. A korábban kipróbált önsanyargató, "csodamódszerek" helyett szakértők segítségével dolgozta ki a saját fogyókúrás tervét. Tanulmányútja során Svájcba is ellátogatott, ahol egy élethosszabbító programon vett részt, és bővítette tudását az egészséges életmód és a testsúly csökkentése terén. A műsort követő időszakban az utazásai során igyekezett megtalálni a leghatásosabb módszereket, amelyek nem szenvedéssel, hanem élvezettel járnak. "Értem én, hogy célt lehet érni a szenvedéssel és azzal, hogy mindent, ami finom, megvonok magamtól, de tapasztalatból tudtam, hogy amint véget ér egy kúra, azonnal falni kezdek" – magyarázta Jákob, aki a saját módszerének fő céljaként a szenvedés kiiktatását és egy új életmód kialakítását jelölte meg.

Jákob Zoltán nemcsak saját magán segített, hanem Erdélyi Mónika is hasonló módszerrel fogyott le, aki az utóbbi időben közelebbi kapcsolatba került vele. Jákob hozzátette: "Hogy mennyire működik? Nos, arra Erdélyi Mónika a példa, aki 20 kilót fogyott, de persze hamarosan én magam is az leszek" – jelentette ki büszkén.