A csepeli plébános imádkozásra szólít fel Ficóért - és a baloldal ellen

A Csepel II. Jézus Szíve Plébánia hirdetéseiben arra kérik a híveket, hogy imádkozzanak a meggyilkolt szlovák miniszterelnökért, Robert Ficóért, és említést tesznek a baloldal veszélyeiről.

A csepeli plébánia heti hirdetéseiben több, a hittannal és a miserenddel kapcsolatos információ mellett felhívást intéznek a hívek felé, hogy imádkozzanak Robert Ficóért, aki a közelmúltban szenvedett fegyveres támadást. A hirdetmények szerint a csepeliek a kettős gyilkosság óta tudják, mire képes a baloldal, és hogy Szlovákia békepártisága akadályt jelentett a "pénz urainak".

A plébánia oldalán található szöveg szerint három békepárti elnökkel mertek csak szembeszállni, közülük kettőt megöltek, a harmadikat pedig jelenleg is támadják. Kiemelik Tisza István grófot, mint az Első Világháború idején egyedüli békepárti elnököt, és felvetik annak fontosságát, hogy ne dőljünk be a "hergelőknek".

A csepeli Béke téri templomban rendszeresen találhatóak politikai tartalmú hirdetmények, amelyek gyakran tükrözik a Fidesz álláspontját. A hirdetéseket jegyző Kispál György plébános 2000 óta szolgál a Csepel II. Jézus Szíve Plébánián, és tevékenységet is végez Halásztelken.

A plébánia hirdetéseiben megjelenő politikai álláspontok kapcsán megkerestük a plébániát, hogy megtudjuk, mi áll a megfogalmazások mögött. Amint választ kapunk, frissítjük a cikket.