A PDSZ anyagi nehézségek miatt nem tudott részt venni a Nemzetközi Oktatási Kongresszuson, a németek állták a költségeket

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) bevétele havonta egy-től másfél millió forinttal csökkent, mivel a tagoknak mostantól maguknak kell kezelniük a tagsági díj fizetését. Emiatt a szakszervezet nem tudott képviselőt küldeni az Oktatási Internacionálé idei, Argentínában megrendezett tizedik nemzetközi kongresszusára. A német tanári szakszervezet, a GEW azonban kifizette a PDSZ delegáltjának utazási költségeit, hogy biztosítsák a magyar képviseletet. A PDSZ kiemelte a kongresszus fontosságát a nemzetközi érdekképviselet, a kapcsolatépítés és az oktatási kihívások megosztása szempontjából. A PDSZ képviselője előadást tartott a magyar iskolák oktatási dolgozóinak helyzetéről, és meghívást kapott az Amerikai Tanárok Szövetségétől, hogy megvitassák a magyar oktatási rendszert.

A PDSZ bevételének csökkenése a tagsági díjak beszedésének változása miatt következett be, ami miatt eredetileg le kellett mondaniuk a kongresszuson való részvételről. Nagy Erzsébet, a szakszervezet megbízott vezetője, a német tanárok szakszervezetének anyagi támogatásával vesz részt a Nemzetközi Oktatási Kongresszus tizedik nemzetközi kongresszusán. Nagy Erzsébet az oktatási dolgozók magyarországi helyzetéről szóló előadása után kapott meghívást az Amerikai Tanárok Szövetségétől egy találkozóra.

A Renault bemutatta új zászlóshajó modelljét, a Rafale-t, amely egy erőteljes plug-in hibrid hajtáslánccal rendelkezik. A 300 lóerős Rafale egy 1,2 literes, 3 hengeres turbómotorra épül, és 6,4 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra. A plug-in hibrid változat Németországban körülbelül 53 300 euróba kerül, ami körülbelül 2 millió forinttal drágább, mint a normál hibrid változat. Az elektromos hatótáv 97 kilométer, a nagyobb, 22 kWh-s akkumulátor miatt csökkent a csomagtartó térfogata, 539-1826 literre. A legmagasabb kategóriás Atelier Alpine modell ára 57 800 eurótól indul.