Informatikai probléma a határátkelőknél és a ferihegyi reptéren

Szerdán éjjel informatikai rendszerprobléma lépett fel a közúti határátkelőhelyeken és a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, emiatt megnövekedett várakozási idővel kell számolni.

A police.hu tájékoztatása szerint az informatikai probléma szerdán éjjel 1 óra 50 perctől kezdődött. A rendőrség jelezte, hogy a szakemberek megkezdték a hiba elhárítását. A külföldre utazóknak azt ajánlják, hogy elindulás előtt tájékozódjanak a határátkelőhelyek nyitvatartási idejéről és az aktuális várakozási időkről a rendőrségi honlap Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével.

Visszahelyezték a bántalmazással vádolt óvodaigazgatót Ercsiben

Ercsiben a polgármester újra megbízta az óvoda vezetésével azt a nőt, aki ellen gyermekveszélyeztetés miatt rendőrségi eljárás is folyik.

Szabó Tamás, Ercsi polgármestere levelében tájékoztatta a lakosokat, hogy a korábban felfüggesztett igazgatónőt, Ábrahám Gabriellát visszahelyezi pozíciójába. Az ügy márciusra nyúlik vissza, amikor több szülő bejelentést tett az önkormányzatnál és a rendőrségen is a pedagógussal szemben, aki ellen kiskorú veszélyeztetése miatt indítottak nyomozást. A Gárdonyi Rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetésének gyanújával nyomozást indított az igazgató ellen, aki több alkalommal beráncigált gyerekeket az irodájába, illetve megalázta, lelkileg bántalmazta őket. A település jegyzője szerint az önkormányzat belső vizsgálatot ígért, de a rendőrségi feljelentés és a szülők további szándékaira hivatkozva ezt átmenetileg felfüggesztették.

Az igazgatónő eltiltása júniusban lejárt, és mivel a mandátuma is véget ért, új pályázatot írtak ki a posztra. Azonban rajta kívül senki más nem jelentkezett, és a képviselő-testület júliusi ülésén tartózkodott a pályázat elbírálásakor, így a lehetőség nyitva maradt, hogy ismét jelentkezzen az intézmény vezetésére. A polgármester október elsejéig, vagyis a városvezetői mandátuma lejártáig bízza meg az óvoda vezetésével a bántalmazással vádolt igazgatót, indoklása szerint az évkezdés megnövekedett munkamennyisége miatt szükség van egy alkalmas intézményvezetőre.

Szabó Tamás a döntését azzal indokolja, hogy a szülők többségének véleményét képviselve bizalmat szavaz a volt igazgató asszonynak. A polgármester korábbi levelében hangsúlyozta, hogy nem megbocsátást vagy elmaszatolást kíván bemutatni, hanem esélyt adni arra, hogy rendbe tegyék a közös gondokat, és hogy az óvodás gyermekek a legjobb kiszolgálást és nevelést kapják. A polgármester továbbá kifejtette, hogy a „legkomplexebb feladatra” nem vállalkozott más, és hogy a gőg, az önteltség, a meg nem értés, a felületesség, a kioktató stílus a jövőben is üldözendő, el nem fogadható emberi viselkedési forma, ami mételyezi az emberi kapcsolatokat, rontja a kollektíva hozzáállását, hangulatát, és konfliktusokat szül.