Bombafenyegetés a Pozsonyi Repülőtéren

A Pozsonyi Nemzetközi Repülőtéren (BTS) bombafenyegetés miatt ideiglenesen felfüggesztették a járatok indítását, és evakuálták a terminált. A rendőrség pirotechnikai szakértői jelenleg ellenőrzéseket végeznek, ami miatt szünetelnek a járatindítások. A beérkező járatok részben érintettek, az utasoknak a fedélzeten kell várakozniuk a rendőrségi ellenőrzés befejezéséig. A SmartWings, a Ryanair és a Mavi Gok légitársaságok összesen öt járatát érinti a helyzet.

Szerda reggel, nem sokkal kilenc óra előtt érkezett a bombafenyegetés, ami miatt azonnali intézkedéseket hoztak a repülőtéren. A terminál kiürítése mellett a rendőrség pirotechnikai szakértői megkezdték a helyszíni ellenőrzéseket.

A beérkező járatokat a fenyegetés csak részben érinti, a gépek leszállhatnak, de az utasoknak a fedélzeten kell maradniuk, amíg a rendőrség zöld jelzést nem ad. A SmartWings, a Ryanair és a Mavi Gok légitársaságok összesen öt járatát érinti a fennakadás. Az érintett utasok türelmét és megértését kérik a hatóságok, míg a helyzetet biztonságossá teszik. A Pozsony II. kerületi rendőrkapitányság vizsgálja az ügyet.

A rendőrség szakemberei a légikikötőben végzett vizsgálat során nem találtak robbanóanyagot, így a repülőtér termináljába visszatérhettek az utasok, és a személyzet elkezdhette az ideiglenesen felfüggesztett járatok feldolgozását. A bombariadó 6 érkező és 9 induló járat esetében okozott késést.