LUFILAND: Egy lufikkal teli álomvilág érkezik Budapestre

Júniusban nyílik meg a BOK csarnokban a LUFILAND szuperprodukció, ahol a látogatók félmillió környezetbarát lufi segítségével kalandozhatnak el a világ kultikus építményei között.

Guido Verhoef, a világhírű lufimester grandiózus álma válik valóra, amikor június 1-jén megnyílik a LUFILAND kiállítás a BOK csarnokban. A kiállítás egyben világpremier is, ahol a látogatók egyedülálló módon, lufiból készült híres építmények között sétálhatnak majd. A 4000 négyzetméteres területen olyan látványosságokat csodálhatnak meg, mint az Eiffel-torony, a pisai ferde torony, a Nagy Szfinx és a Lánchíd másai.

A holland művész, Verhoef és csapata, számos profi lufidesigner és 150 önkéntes segítségével, a megnyitó előtti hetekben építi fel a tárlatot. A kiállítás különlegessége, hogy a félmillió színes, környezetbarát lufi felhasználásával hozzák létre a világ különböző pontjain található ikonikus épületek és látványosságok másait.

Guido Verhoef elismert lufiszobrász és a kiállítás művészeti vezetője szerint a LUFILAND egyszerre lesz művészeti szenzáció és közönségprodukció. A kiállítás nemcsak a felnőtteket szórakoztatja majd, hanem a családokat is, hiszen a tárlat részeként egy 1000 négyzetméteres "fun zone" is helyet kap, ahol a gyerekek játékosan ismerkedhetnek meg a lufikkal és kiélhetik kreativitásukat.

A szervezők már elindították a jegyértékesítést erre a különleges eseményre, amely előreláthatóan augusztus közepéig várja a látogatókat.