Frank Turner új világrekordot állított fel

A brit folk-punk előadó, Frank Turner, új világrekordot állított fel azzal, hogy 24 óra alatt 15 különböző városban adott koncertet. A rekordkísérlet során minden állomás teltházas volt, és a bevételt a független zenei helyszínek támogatására fordította.

Frank Turner legújabb, Undefeated című lemezének megjelenését egy rendkívüli teljesítménnyel ünnepelte meg: 24 óra alatt 15 városban koncertezett. A rekordkísérlet május 4-én, 12 óra 30-kor vette kezdetét Liverpoolban, és május 5-én, délben ért véget Southamptonban. A világrekord megdöntéséhez az volt a feltétel, hogy minden egyes koncert legalább 20 perces legyen és legalább 25 néző előtt zajljon.

A turné minden állomása teltházas volt, és a bevételt Turner a Music Venue Trust brit jótékonysági szervezet segítségével a független zenei helyszínek támogatására ajánlotta fel. Bár a Guinness Rekordok Könyve még nem erősítette meg hivatalosan a rekordot, Turner teljesítménye így is túlszárnyalja Hunter Hayes korábbi, 2014-es rekordját, amikor 10 koncertet adott különböző városokban egy nap alatt.

Turner számára nem idegenek az ilyen típusú kihívások, hiszen 2022-ben zenekarával 50 nap alatt 50 államban lépett fel. A 42 éves előadó jövőre már a 3000. koncertjére készül, amelynek egyik állomása a budapesti Dürer Kert lesz, november 3-án.

A brit kultúra más területein is történnek figyelemre méltó események. Nemrégiben egy brit szerelmespár, Zoe Bradshaw és Paul Bradshaw egy hajón tartott kalóz-témájú esküvőn kötötte össze az életét, ahol a vőlegény Jack Sparrow-nak öltözött, a vendégek pedig rumot ittak és kalóz dalokat énekeltek. A pár tavaly májusában látogatott el a Devonban található Brixham Pirates fesztiválra, és annyira beleszerettek a kalóz jelmezes eseménybe, hogy eldöntötték, így fogják megtartani a menyegzőjüket. A Karib-tenger kalózai-rajongók tíz hónapot töltöttek a nagy napjuk megtervezésével, amelyet ugyanezen a fesztiválon tartottak.