Azahriah-film előzetese: a titokzatos projekt

"Nekem nem volt más opció az életben, csak az, hogy én befussak" – mondja Azahriah a kedden közzétett előzetesben, amely a titokzatos filmprojektről rántja le a leplet.

Az énekes, Baukó Attila Azahriah, aki a zene által érzi csak magát szabadnak, a teaserben arról beszél, hogy számára nem volt más választás, mint hogy sikeressé váljon. A film, amelynek létezéséről egészen mostanáig keveset lehetett tudni, "Mi vagyunk Azahriah" címmel bukkant fel a Filmforgalmazok.hu oldalon, és a magyarországi mozis bemutatók listáján szerepel.

A Színfolt Film által forgalmazott zenés film premierjének dátuma 2023. november 21-ére van kitűzve, bár a teaser pontos dátumot nem említ, csupán annyit, hogy novembertől lesz látható a mozikban. A Színfolt Film korábban olyan alkotásokért felelt, mint a #sohavégetnemérős és a Tankcsapda-dokumentumfilm, valamint 2019-ben a Like a Child című Fábián Juli dokumentumfilm.

Az előzetesben Azahriah szavait hallhatjuk, miközben olyanokat mond, hogy az életében az egyetlen lehetősége az volt, hogy ez befusson, és rengetegszer érzi magát tehetetlennek, ilyenkor a zenéhez nyúl. A film nélkülöz minden olyan eszközt, amelyet a zenészekről szóló filmeknél megszoktunk: nincsenek archív fotók, koncertfelvételek, csupán egy zöld mező és lágy madárcsicsergés. A projektet Mazzag Izabella rendezi, aki többek közt a Szív című Krúbi-klipet is rendezte.

Azahriah, aki az arénás koncertek mellett csak néhány fesztiválon lép fel idén nyáron, augusztus 8-án a Sziget fesztivál második napján fog színpadra állni. Ezen a napon kiemelt sávot kap, és majdnem tíz év után ő lesz az első magyar előadó, aki a Nagyszínpadon a főműsoridőben lép fel.

Az énekes karrierjének alakulását és azt, hogy hogyan vált hirtelen az első igazi magyar szupersztárrá, egy korábbi After Podcast adásban és cikkben is boncolgatták.