Újra összeállt a Girls Aloud

Tizenegy év szünet után újra színpadra lépett a Girls Aloud nevű brit lánybanda, amely Dublinban indította útjára turnéját, és az első koncerten megemlékeztek az elhunyt Sarah Hardingról.

A Girls Aloud, melynek tagjai Nadine Coyle, Cheryl Tweedy (korábban Cole), Nicola Roberts, Kimberley Walsh és az elhunyt Sarah Harding, 2002-ben robbant be a köztudatba, amikor megnyerték a Popstars: The Rivals televíziós műsort. A banda olyan slágerekkel vált ismertté, mint a Biology, a Love Machine, a Sexy! No No No és a Something Kinda Ooooh. A zenekar 2009-ig zenélt együtt, majd 2012-ben, a megalakulásuk 10. évfordulóján újra összeálltak. A 20. évforduló alkalmából is terveztek hasonló eseményt, de Sarah Harding 2020-ban mellrák diagnózist kapott, és a betegség előrehaladott állapota miatt 2021-ben, 39 éves korában elhunyt.

Az újraegyesülés a tragédia miatt későbbre tolódott, de idén a brit popegyüttes ismét turnéra indult. Az első koncertjüket Dublinban, a 3Arenában adták, ahol Sarah Hardingra is emlékeztek. Az I'll Stand By You című dal alatt Hardingról készült videót vetítettek, és a dalban benne hagyták az ő korábbi vokáljait, mintha ő is velük énekelne, ami megható pillanatokat okozott a közönség körében.

A turnét, amely az Egyesült Királyság több nagyvárosában, így Londonban, Edinburgh-ben, Cardiffban és Liverpoolban is színpadra kerül, Harding emlékének ajánlották fel.

A koncertek iránti érdeklődés jelentős, a banda további hat dátumot adott hozzá a turnéhoz. Cheryl Tweedy korábban elmondta, hogy már egy ideje tervezték az újraegyesülést, de Sarah Harding halála miatt félretették a tervet. Tweedy szerint most azonban megfelelő az időzítés, és a zenekar és Harding emlékének ünneplése mellett az is ünnepelhető, hogy 21 év elteltével még mindig képesek együtt zenélni.