A Szajna folyó vízminősége megakadályozza a triatlonisták edzését Párizsban

A Szajna folyó rossz vízminősége miatt a triatlonisták nem tudtak edzeni Párizsban hétfőn, ami befolyásolja az olimpiai felkészülést. A szervezők bíznak benne, hogy a vízminőség javulni fog a keddi versenyek előtt. Franciaország 1,4 milliárd dollárt fektetett be új infrastruktúrába, hogy csökkentse a folyóba kerülő szennyvíz mennyiségét. A Párizsi Olimpián triatlon eseményeken Bicsák Bence, Lehmann Csongor és Kuttor-Bragmayer Zsanett képviseli Magyarországot. A vegyes váltók augusztus 5-én kerülnek megrendezésre.

Az elmúlt hét heves esőzései jelentős mennyiségű szennyeződést mostak a folyóba, ami megakadályozta a fürdést. A vízminőség kérdése aggodalomra ad okot a Párizsi Olimpiával kapcsolatban, annak ellenére, hogy komoly erőfeszítéseket tettek a folyó tisztítására. A szervezők az időjárás-előrejelzések alapján úgy vélik, hogy a vízminőség javulni fog a keddi versenyek előtt.

A Szajna folyó a Párizsi Olimpia egyik kulcsszimbóluma, és Franciaország jelentős beruházásokat hajtott végre az infrastruktúrában a szennyezés csökkentése érdekében. A magyar triatlon csapat három versenyzővel vesz részt a párizsi triatlon eseményeken. Lehmann és Bicsák erős teljesítményre számítanak, míg a női versenyben Kuttor-Bragmayer Zsanett képviseli Magyarországot, ahol a címvédő Duffy is ott lesz a többi élversenyző mellett.

A triatlon események három számban zajlanak majd a Párizsi Olimpián, egyéni versenyek férfiaknak és nőknek, valamint egy vegyes váltó esemény.