Izrael volt magyarországi nagykövet-helyettesének családtagjai haltak meg a Hezbollah támadásában

Fares Saeb, Izrael volt magyarországi nagykövet-helyettesének öt rokona vesztette életét a Hezbollah által elkövetett támadásban, amely egy focipályát ért a Golán-fennsíkon.

Fares Saeb, aki drúz származású izraeli diplomata, és korábban 8 évet töltött az izraeli külügyminisztérium szolgálatában, közülük két évet Magyarországon nagykövet-helyettesként, valamint 2017 és 2019 között első beosztottként, az X-oldalon számolt be a tragédiáról. A Hezbollah libanoni terrorszervezet a Majdal Samsz nevű drúzok lakta település focipályáját vette célba, ahol éppen gyerekek játszottak, és a támadás következtében összesen 12-en vesztették életüket, további 30-an pedig megsebesültek.

A meggyilkolt gyerekek közül négyen az Abu Saleh család tagjai voltak, akik a nagymamája vonaláról származtak, míg egy közvetlen rokona, Nazem Saeb is az áldozatok között volt. Saeb a bejegyzésében kijelentette, hogy a Hezbollahot el kell törölni, és Libanonnak szilárdan szembe kell szállnia az "iráni söpredékkel", különben súlyos következményekkel kell szembenéznie.

A Hetek szerint ez a támadás a háború legsúlyosabb, civilek elleni támadása volt Izraelben, amely során a Hezbollah rakétái csapódtak be a golán-fennsíki falu focipályájába. Izrael a libanoni iszlamista terrorszervezetet, a Hezbollahot okolja a támadásért, ám azok egyelőre tagadják, hogy bármi közük lenne az akcióhoz. Fares Saeb a közösségi platformon megosztott bejegyzésében hangsúlyozta, hogy a Hezbollahot el kell törölni, Libanonnak pedig szilárdan ellen kell állnia az iráni csőcseléknek, különben hatalmas árat kell fizetnie.