Peller Károly és a vadvízi evezés élménye

A Budapesti Operettszínház két sztárja, Fischl Mónika primadonna és Peller Károly színész, egy tragikus veszteség hatására döntöttek úgy, hogy kihasználják az élet adta lehetőségeket és részt vesznek egy vadvízi evezésen.

Egy közeli barát elvesztése után Fischl Mónika és Peller Károly úgy érezték, itt az ideje, hogy merészet vállaljanak, és így kerültek vadvízi evezésre. Peller Károly kezdeti vonakodása ellenére, a primadonna rábeszélésére, végül beleegyezett, és az evezés életre szóló élményt nyújtott számára. A színész lelkesen mesélt az élményről, amely során gyönyörű tájakon eveztek keresztül, és még a 17 fokos vizet is élvezte.

Tóth Nikolett, a Budapesti Operettszínház balerinája, egy súlyos baleset, a két évvel ezelőtt történt Jókai utcai házomlás következtében szenvedett életveszélyes sérüléseket, amelyek miatt műteni is kellett. A balesetben súlyos gerinc-, koponya- és belső sérüléseket szenvedett. A tragédia ellenére kitartóan jár rehabilitációra, heti négy alkalommal vesz részt gyógytornán, amely során robotterápiát is alkalmaznak. Bár még nem tudott újra lábra állni, pozitív életszemléletét pszichológusa is segít megőrizni. A terézvárosi önkormányzat segítségével új, akadálymentes lakásba költözött, amely a belvárosban található, közel a színházhoz, ahol a jövőben is szeretne dolgozni, bár a részleteket még nem beszélték meg.

A Jókai utcai házomlás miatt indult nyomozásban sokáig senkit sem tettek meg felelősként a hatóságok, de idén júniusban két embert gondatlan veszélyeztetés miatt hallgattak ki. Az építkezés a baleset ellenére folytatódott, a tetőszerkezet elkészült, és már elkezdték árulni a ráépítéssel kialakított lakásokat, például egy 111 négyzetméteres lakásért 223 millió forintot kértek.

Tóth Nikolett bízik benne, hogy egyszer újra tud majd járni, és erősen dolgozik ezen a célján, még ha tudja is, hogy hosszú út vezet ehhez. „A sérült gerincvelő esetében a fejlődés rendkívül hosszadalmas lehet, és nem lehet megjósolni, mikor lesz eredmény. Próbálok pozitív maradni. Vannak hullámvölgyek, van, amikor nehezebb, de bírom még” – mondta a művésznő, aki rendszeresen jár pszichológushoz a baleset óta. Az új lakásában, amely csendes utcában található és zöld környezettel övezett, nagyon jól érzi magát, és szeretne a továbbiakban is az Operettszínházban maradni és folytatni a munkát.