Kútba esett egy négyéves kislány Kőszegen

Nyaralás közben történt baleset egy négyéves kislánnyal Kőszegen, aki beleesett egy udvaron álló, több mint hét méter mély kútba, amit kis házikónak nézett. A gyermek édesapja azonnal a segítségére sietett, de ő sem tudott kijönni a mélyből. A tűzoltók és a helyiek közös erőfeszítéssel mentették ki őket.

A katasztrófavédelem munkatársai és a szombathelyi tűzoltók közös bevetésén a kút feletti faépítményt motoros láncfűrésszel bontották meg, majd dugólétrát szereltek a mélybe, amelyen keresztül a sérült kislányt és édesapját a felszínre hozták. A gyermek életveszélyes sérüléseket szenvedett, töréseket és belső sérüléseket kapott, testhőmérséklete is csökkent, ezért mentőhelikopterrel szállították kórházba. A kislányt Győrbe, míg az apját Szombathelyre vitték megfigyelésre, aki komolyabb sérülés nélkül megúszta az esetet.

A kőszegi tűzoltóság Facebook-oldalán megosztott bejegyzés szerint az eset során az adrenalinszintjük az egekbe szökkent, hiszen tudták, hogy egy gyermek és édesapja élete forog kockán. A család nem ismerte a környéket, mivel egy ismerősüknél szálltak meg, ezért hihette a kislány, hogy a kút egy játékházikó. A rendőrség szerint az ügyben bűncselekmény gyanúja nem merült fel, így eljárást sem indítanak. A mentőhelikopter a terepviszonyok miatt csak körülbelül egy kilométerre tudott leszállni, onnan szállították tovább a sérülteket. A környékről többen is a segítségükre siettek, kötelet a szomszédok hozták, ami mutatja a helyi közösség összefogását.