Tisza Párt építkezés és tervek a budapesti közgyűlésben

Magyar Péter és Radnai Márk a Tisza Párt építéséről és a budapesti közgyűlésben való együttműködésről beszéltek, hangsúlyozva a szükséges támogatási rendszer fontosságát és a kormányzati kritikákat.

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke, és Radnai Márk alelnök a pártépítési munkáról beszélgettek a „Magyarinfó” YouTube-műsorban. A beszélgetés során érintették a "rendszerváltó előfizetés" néven futó párttámogatási rendszerüket, amelyhez legalább 20 milliárd forintra van szükségük a következő választáson való részvételhez. Kritikus megjegyzéseket tettek Orbán Viktor tusványosi beszédével és a magyar állam egymilliárd eurós kínai hitelével kapcsolatban.

A Tisza Párt elnöke csütörtökön találkozik Karácsony Gergellyel, a budapesti főpolgármesterrel, hogy megvitassák a közös munkát a budapesti közgyűlésben. Magyar Péter hangsúlyozta, hogy fontos, hogy Karácsony osztozzon céljaikban, mivel többséget kell biztosítaniuk a közgyűlésben. A Tisza Párt és Karácsony Gergely pártja egyaránt 10-10 képviselővel rendelkezik a közgyűlésben, ami a Fidesz után a legnagyobb képviseletet jelenti. Együttműködés a kormánypárttal azonban valószínűtlennek tűnik.

A politikus ígéretet tett arra, hogy szeptembertől változás lesz a közmédiában, és nem hagyják, hogy továbbra is hülyének nézzék a magyar embereket. Ezenkívül Magyar Péter tervezi, hogy találkozik Hadházy Ákossal, és végre megvalósul az ígért vita Vona Gáborral. A Tisza Párt elnöke szerint a perek mellett intenzív pártépítés is folyik, és egy hét alatt 35-40 sajtópert indítottak, amelyek során az idő a fő ellenségük. A köztelevízió nem engedi a párt szereplését, és Tusványoson a Tisza Pártról és Magyar Péterről is kérdeztek résztvevőket.

A pártépítés kapcsán Radnai Márk elmondta, hogy azért döntött amellett, hogy beáll Magyar Péter mögé, mert sok ember tapasztalta az elmúlt tíz évben, hogy a szakmai tudásuk nem számít. Magyar Péter sérelmezte, hogy őt, mint a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjét „nem engedik be” a magyar köztelevízióba, ezért szeptemberben, az európai parlamenti vitán, ahol Orbán Viktor miniszterelnök ismerteti majd a magyar uniós elnökség programját, rá fog kérdezni erre. Radnai Márk szerint megoldást kell találnia arra, hogy „ne legyenek egy 140 milliárdból kitartott köztévé mellett még idézőjelben magánkézben lévő médiumok, mint ahogy a TV2 és az Index is Mészáros Lőrincé, a kicsikről nem beszélve”.

A pártépítésről elmondták, hogy azért volt eddig Magyar Péter csak alelnök és azért maradt a régi elnök még a kampányban az eredeti pozíciójában, mert nem akarták, hogy belekössön az ügyészség vagy a bíróság az eljárásukba, és ott ellehetetlenítsék különböző bürokratikus adminisztratív eszközökkel az európai parlamenti választáson való az indulásukat. Radnai Márk kétfelé szedné a pártépítést: egy szervezett formára, és egy olyan agilis szervezetépítésre, amiben a tehetséges emberek 120 százalékot képesek kihozni magukból. Egy új szervezeti struktúrát akarnak létrehozni, amelynek egyik lépcsőfoka egy nagy 30-40 ember részvételével zajló workshop volt, akik a különböző divíziókat vezetik.

Magyar Péter elmondta, hogy Karácsony Gergely főpolgármesterrel csütörtökön fog találkozni, ami egy informális egyeztetés lesz. A Tisza Párt elnöke azt is kifejtette, hogy sokan kérdezik, mi lesz az az új világ, amiről beszélt, hogy szeptembertől új világ lesz. Mint ahogy fogalmazott: „meg fogjátok tudni, tehát nem fogjuk azt se hagyni, hogy a közmédia így működjön tovább. Vannak jogi, politikai és egyéb nyomásgyakorlási eszközök”.