Motoros rendőr súlyos balesetet szenvedett Budapesten

Budapesten, a IX. kerületi Haller utcában egy szolgálatot teljesítő motoros rendőr, Pollák Bence r. főtörzsőrmester súlyosan megsérült, amikor ütközött egy szabálytalanul közlekedő személyautóval. Az ütközés következtében a rendőr a villamossínekre repült, és több bordája eltört.

A baleset szerdán történt, amikor a rendőr egy delegáció fogadására tartózkodott a helyszínen. A Haller utca 63. előtt egy parkoló személyautó tolatva kikanyarodott elé, ami miatt az ütközés bekövetkezett. A rendőrt mentő szállította kórházba, ahol a sérüléseit kezelik, és a körülményekhez képest jól van.

Szemtanúk beszámolója szerint a rendőr több métert repült az ütközés következtében. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Facebook-oldalán erősítette meg, hogy Pollák Bence r. főtörzsőrmester súlyos sérüléseket szenvedett, de fel fog épülni. Az eset körülményeit további vizsgálatok tisztázzák.

A BRFK közleménye szerint a kórházban a többi motoros rendőr és Bence parancsnokai is jelen vannak, és köszönetet mondtak azoknak a szabadidejüket töltő orvosoknak, akik a balesetet látva azonnal a sérült rendőrhöz rohantak, és végig szakszerűen ellátták őt a mentők kiérkezéséig. A balesetről annyit közöltek, hogy a BRFK Motoros Alosztály járőrparancsnoka társaival egy biztosításban vett részt, amikor a szabálytalanul elinduló autós elütötte őt, és az ütközést követően hatalmasat repült, motorja pedig felborult.