Felsőoktatási felvételi ponthatárok bejelentve

A felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este hozták nyilvánosságra. Az országosan több mint 120 ezer jelentkező izgatottan várta az idei év ponthatárainak közzétételét, amelyeket röviddel 20 óra után tették közzé a felvi.hu oldalon.

Az Oktatási Hivatal szerda este hozta nyilvánosságra az idei felvételi ponthatárokat. Összesen 120 990 jelentkező számára dőlt el, hogy hányan vehetők fel a felsőoktatási intézményekbe az általános eljárás keretében. A jelentkezők, akik megadták mobiltelefonszámukat, 20 órától SMS-ben értesülnek az eredményekről. Azok, akik nem nyertek felvételt a választott intézményükbe, a kiegészítő felvételi eljárás során július 30. és augusztus 7. között jelentkezhetnek más intézményekbe.

Az Oktatási Hivatal szerint 120 990 személy jelentkezett a szeptemberben induló felsőoktatási programokra, ami 5 459-cel kevesebb, mint az előző évben, de több, mint az azt megelőző években. A ponthatárok bejelentésére július 24-én 8 órakor került sor. A legmagasabb állami ösztöndíjas ponthatárok egyes gazdasági szakokon voltak:

  • Széchenyi István Egyetem: Kereskedelem és marketing - 500 pont
  • Budapesti Corvinus Egyetem: Nemzetközi üzleti menedzsment (angol nyelven) - 478 pont
  • Nyíregyházi Egyetem: Gazdálkodás és menedzsment - 463 pont
  • Pannon Egyetem: Pénzügy és számvitel - 459 pont

A központi ponthatár rendezvényt Debrecenben tartották, hasonló eseményekkel Budapesten és más nagyvárosokban. Hankó Balázs, a kultúra és innováció minisztere hangsúlyozta az egyetemi oktatásban rejlő tudás jelentőségét.