Brit katonát késeltek meg Angliában

Anglia délkeleti részén, egy laktanya közelében fényes nappal egy símaszkos támadó kismotoron megkéselt egy brit katonát. A kenti rendőrség szerint a támadás Gillingham városában történt, és egy huszonnégy éves férfit őrizetbe vettek emberölés kísérletének gyanúja miatt.

A rendőrség tájékoztatása alapján a nyomozást nem a terrorelhárítás, hanem a helyi rendőrség vezeti, és a támadó mentális problémákkal küzdhet. A brit hadsereg közlése szerint a negyvenes éveiben járó sértett súlyos sérüléseket szenvedett, és jelenleg kórházban ápolják. A SkyNews információi szerint a 40 éves katonát mentőhelikopterrel szállították kórházba, állapota súlyos, de stabil.

A támadásra reagálva Keir Starmer brit miniszterelnök megdöbbentőnek nevezte az esetet, és gyors felépülést kívánt a megkéselt katonának, kifejezve együttérzését a katonával, családjával és a fegyveres erők közösségével. John Healey védelmi miniszter szintén döbbenetesnek nevezte a támadást.

Szemtanúk beszámolói szerint a támadás során hangos kiabálás hallatszott, egyikük látta, hogy a támadó kést szúr a földön fekvő katonába, majd mopedre ült és elmenekült. Egy másik szemtanú szerint a katona felesége kiáltott fel, aki segítséget kért férje megkéselése után. A helyszínen több kést is találtak a hatóságok. A támadás után a férfi tisztára nyalta a kést, amit használt a katona ellen, majd motorral távozott a helyszínről. Az Index kiszúrta, hogy a közösségi médiában többen arról számoltak be, hogy egy afrikai bevándorló támadta meg a tisztet.