Fizikai dolgozók órabére: jelentős növekedés Magyarországon

A fizikai munkát végzők órabére átlagosan 13,5 százalékkal emelkedett az idei második negyedévben, elérve a 2104 forintot, míg a szellemi középvezetők bére több mint 10 százalékkal nőtt.

Az idei második negyedévben a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 2104 forint volt, ami 13,5 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi 1853 forintos értékhez képest. A Trenkwalder által közel 7 ezer fő béradatait feldolgozó elemzés szerint a földrajzi bontásban jelentős különbségek figyelhetők meg: Észak-Magyarországon, az Észak-Alföldön és a Dél-Dunántúlon az átlagórabér 1750-1900 forint között mozog, míg a többi régióban már 2000 forint feletti értékeket mértek.

A legmagasabb órabéreket a Közép-Dunántúlon és Közép-Magyarországon jegyezték, ahol az átlagos órabér elérte a 2300, illetve 2750 forintot is. Hamrák Viktor, a Trenkwalder szolgáltatási igazgatója szerint a harmadik olyan negyedévet zárták, amikor a visszaeső infláció hatására újból erőteljes reálbér-növekedést tapasztalhattak a munkavállalók, ami már kompenzálhatja az elmúlt évek jelentős áremelkedéseit. Hamrák Viktor hozzátette, hogy a béremelkedés mértéke az év második felében is az infláció felett maradhat, de a vállalatok gazdálkodási nehézségei miatt lassan, de fokozatosan enyhülhet, akár újból megközelítve az egyszámjegyű tartományt.

A Moore Hungary által vizsgált több mint 60 nemzetközi cég magyarországi leányvállalatánál dolgozó közel 500 középvezető béradatai alapján a 800 ezer és 1,2 millió forint közötti havi bruttó fizetési sávban dolgozó alkalmazottak béremelkedése 10,7 százalék volt a második negyedévben az előző év azonos időszakához képest. Hajnal Péter, a Moore Hungary ügyvezető partnere szerint ez a bérnövekedés a szellemi középvezetők körében 7 százalékos reálbérnövekedést jelent, ami az előző negyedévhez képest néhány tized százalékponttal még növekedett is. A fluktuáció fokozatosan erősödik, a kilépési forgalom ebben az időszakban már 3,7 százalékra nőtt a tavaly ilyenkor tapasztalt 3,3 százalékról.

Az üzleti szolgáltatóközpontok (BSC-k) középvezetői azonban csak 7,2 százalékos béremelkedést tapasztalhattak az elmúlt 12 hónap során, ami jelentősen elmarad az átlagtól. A BSC-szektor munkaerőpiaci vonzerejét jelzi, hogy a béremelkedési ütem elegendő volt az aktuálisan szükséges létszám biztosításához: mind a belépési forgalom (2,2%), mind a kilépési forgalom (2,1%) igen alacsony volt az időszak során.