A Tesla humanoid robotokat vezet be gyáraiban

Elon Musk bejelentette, hogy a Tesla jövőre saját gyártmányú humanoid robotokat fog használni az üzemeiben, melyeket Optimus néven ismerünk majd. A robotok bevezetése 2024 végén kezdődik, és 2026-ban tervezik a tömeggyártásukat más cégek számára is. Ezeket a robotokat elsősorban logisztikai, raktározási és gyártási feladatok ellátására tervezik, az emberi munkaerő kiváltására.

A Tesla már alkalmaz két Optimus robotot a gyártósor végén, és bemutattak egy videót a robot második generációjáról. Musk korábbi ígéretei közül többet nem tudott teljesíteni, például a robotaxi bevezetését, de most az önvezetőautó-szoftverekre és az Optimus robotra összpontosít, mivel a Tesla bevételének nagy részét jelentő elektromos autók iránti kereslet csökken.

A humanoid robotok fejlesztése már évek óta zajlik több technológiai vállalatnál, például a Honda és a Boston Dynamics cégnél, amelyet a Hyundai Motor birtokol. Más cégek, mint például a Figure robotgyártó cég, szintén érdeklődnek a humanoid robotok alkalmazása iránt, és a BMW amerikai gyáraiban már alkalmazzák őket.