Az LG új korszakot nyit a televíziózásban, míg Észak-Korea gazdasága növekedésnek indult

Az LG Electronics úttörő lépést tett a televíziózás világában az OLED evo AI M4 sorozatú televíziók globális piacra dobásával, melyek vezeték nélküli kapcsolatot kínálnak a hozzájuk csatlakoztatott eszközökkel, miközben Észak-Korea gazdasága jelentős növekedést mutatott az elmúlt évben.

Az LG Electronics bejelentette, hogy megkezdi új OLED evo AI M4 sorozatú televíziójának globális bevezetését, amely a hozzá tartozó Zero Connect Boxszal vezeték nélkül teremt kapcsolatot a televízió és a hozzá csatlakoztatott eszközök között. A 65 hüvelykes méretben is elérhetővé vált LG OLED evo AI M4 az első és máig egyetlen olyan tévé, amely 144 Hz-es képfrissítésre képes vezeték nélkül 4K felbontásban. A vállalat a 65-ös mellett 77, 83 és 97 hüvelykes méretű modellt is piacra dob, amelyek a legtöbb fogyasztó személyes preferenciáihoz és életteréhez alkalmazkodnak.

Az LG α (Alpha) 11 AI processzorral működő OLED M4 kiváló moziélményt nyújt otthon is, miközben a saját vezeték nélküli átviteli technológia szabad kezet ad a felhasználóknak a tér elrendezésében. A Zero Connect Box lehetővé teszi, hogy a felhasználók rugalmasan rendezhessék be az életterüket, az ízlésüknek vagy a szükségleteiknek megfelelően. A modell képminősége is kiváló az OLED-panelnek és az új α (Alpha) 11 AI processzornak köszönhetően, amely három évtizedes fejlesztés eredményeként a felhasználó preferenciáihoz és szokásaihoz igazodó, személyre szabott vizuális élményt nyújt.

A gazdasági fronton Észak-Korea hazai összterméke (GDP) 3,1 százalékkal nőhetett tavaly, miután az előző három évben zsugorodott a gazdaság teljesítménye. A dél-koreai jegybank jelentése szerint a gazdaság egészének teljesítménye a mezőgazdaság, az ipar és az építőipar teljesítményének a növekedésének köszönhetően emelkedett. Észak-Korea külkereskedelmi forgalma is jelentősen, 2,77 milliárd dollárra ugrott a 2022. évi 1,59 milliárd dollárról. A dél-koreai jegybank 1991 óta publikál adatokat északi szomszédja gazdaságának becsült teljesítményéről.

A kulturális életben is történnek izgalmas fejlemények, mint például a Tusványoson megrendezett beszélgetés, ahol a DJ-k megosztották gondolataikat a zenei világ jelenlegi helyzetéről és jövőjéről. A Cuba tanács által szervezett eseményen a résztvevő DJ-k, köztük Dj Hunay, Dj Pici, Dj BRNY és Dj Czika, beszámoltak arról, hogy milyen kihívásokkal néznek szembe napjainkban. A beszélgetés során érintették a női DJ-k helyzetét, a DJ-k által fogyasztott italokat, a DJ-vá válás útját, valamint az AI és a robotika hatását a DJ-szakmára. A résztvevők szerint a DJ munka igenis komoly szakma, amelyet a közönség igényei és a zenei trendek folyamatos követése jellemzi. A DJ-k szerint a fesztiválok és más zenei események kiváló lehetőséget nyújtanak a továbbképzésre és új technikák elsajátítására.