Schobert Norbi és a karatemester ügye

A szolnoki kalandparkban történt incidens, ahol egy karatemester brutálisan bántalmazott egy hét és féléves kisfiút, nagy felháborodást váltott ki az országban. Schobert Norbi, volt rendőrtisztként és édesapaként nyilatkozott az ügyről, míg egy másik nő, Nádasi Adrienn, a karatemester korábbi tanítványa, szexuális bántalmazásról számolt be.

A kisfiú, Roland, aki a csoportvezetője, A. Tibor által lett felrúgva, még mindig magát hibáztatja a történtek miatt. Az eset előzménye az volt, hogy a gyermek nem akart felmenni a kalandpark mászórészére, mert félt. A Magyar Karate Szakszövetség fegyelmi eljárást indított a karatemester ellen. Schobert Norbi a TV2 Mokkában úgy nyilatkozott, hogy az esetet nem garázdaságként, hanem védtelen személy elleni súlyos testi sértés kísérleteként kellene kezelni. Hozzátette, hogy ha még rendőrtisztként dolgozna, őrizetbe vette volna A. Tibort, és elmeorvosi megfigyelésre vitte volna, majd letartóztatta volna. Schobert elmondta, hogy bár tudja, nem tudná legyőzni a karatemestert, ha az ő gyerekeivel történne hasonló, egy fém baseballütővel "eltörte volna mindkét térdét".

Nádasi Adrienn, aki 17 évvel ezelőtt A. Tibor tanítványa volt, a Tények kamerái előtt könnyek között beszélt arról, hogy többször is megerőszakolta őt a karatemester. A. Tibor állítólag halálosan megfenyegette őt a szexuális aktus után, mondván, ha elmeséli bárkinek, meg fogja ölni. Adrienn már 17 éve jár pszichoterápiára az átélt traumák miatt. Más volt tanítványok is megerősítették, hogy A. Tibor folyamatosan lelki és testi bántalmazásokat alkalmazott, és manipulálta, majd kihasználta a tinédzser lányokat. Egyesek szerint több lányt is megerőszakolhatott. Az áldozatok szerint nyílt titok volt az edző viselkedése, de senki nem mert szólni. Egy volt tanítvány szerint A. Tibor egy életre megnyomorította őket.

A TV2 Tények riportjában Nádasi Adrienn nevét és arcát vállalva nyilatkozott, és részletesen beszélt a férfi által elkövetett erőszakoskodásról és lelki terrorról. Más tanítványok is megalázásokról és rendszeres bántalmazásokról számoltak be, de ők csak arcuk eltakarása és hangjuk eltorzítása mellett nyilatkoztak. Egyikük például arról beszélt, hogy a karateedző hajánál fogva rántotta őt a földre és húzta a padlón. A rendőrség garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás kapcsán, és az esetet rögzítő biztonsági kamera felvétele nyilvánosságra került.