Bali szigetén helikopter-baleset történt

Bali szigetén egy turistákat szállító Bell 505 Jet Ranger X típusú helikopter lezuhant, miután belegabalyodott egy sárkányrepülő zsinórjába. Az öt utas, akik között ausztrál és indonéz állampolgárok is voltak, túlélte a balesetet, de három sérültet kórházba kellett szállítani.

A baleset a PT. Whitesky Aviation légitársaság tulajdonában lévő helikopterrel történt, amely Bali déli tengerpartján, Petacu falu közelében zuhant le. Az indonéz katasztrófavédelem szerint minden áldozatot sikerült biztonságban kimenekíteni a roncsok közül. Az eset további részletei egyelőre nem ismertek. Az utóbbi években Indonéziában több súlyos közlekedési baleset is történt, beleértve repülőgép- és kompbaleseteket is.

A helyi hatóságok vizsgálják a baleset körülményeit, és megkezdték a szükséges intézkedések megtételét a hasonló esetek elkerülése érdekében a jövőben. Az indonéz közlekedésbiztonsági előírások felülvizsgálata és a közlekedési eszközök karbantartásának szigorítása várhatóan napirenden lesz a baleset kapcsán.